ro
 
Duminică, 03. Decembrie 2023.

Programul "Hai acasă!"

programul hai acasa

Programul „Hai acasă!”

 

În 2009, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a decis să dezvolte un program pentru cei originari din Sfântu Gheorghe care s-au stabilit în alte locuri, în special pentru tinerii cu studii superioare, pentru a-i încuraja să se întoarcă acasă.

Pot aplica cei care nu au împlinit vârsta de 35 de ani până la depunerea cererii, solicitanții trebuind să depună cererea pentru atribuirea unui teren pentru locuințe, personal și în nume propriu. La momentul depunerii dosarului cu documente și pe perioada examinării acestuia, solicitantul sau soția acestuia nu trebuie să dețină niciun fel de locuință sau teren în Sfântu Gheorghe sau în orice altă așezare. O excepție de la aceasta este dacă persoana a moștenit proprietatea sau a cărei casă a fost naționalizată și nu a primit nicio compensație în natură.

În același timp, solicitanții care doresc să se întoarcă acasă, trebuie să solicite un certificat de la Evidenţa Populației care să ateste perioada în care au locuit în oraș, respectiv trebuie să atașeze și o declarație completată pe propria răspundere, în care se angajează să se mute acasă la Sfântu Gheorghe.

Documente

Legislație

Planuri