ro
 
Sâmbătă, 15. Iunie 2024.

Pentru turiști


Bine ați venit la Sfântu Gheorghe!

 

 

La Sfântu Gheorghe, oricine își poate găsi forma preferată de recreere. Recomandăm exploratorilor patrimoniul bogat construit al orașului, ale cărui obiective de neratat sunt cele mai valoroase clădiri monumentale medievale, Biserica Reformată Fortificată, Muzeul Național Secuiesc unde este păstrat singurul tun de cupru rămas al lui Gábor Áron, turnător de tunuri și luptător pentru libertate în Revoluția din 1848 - '49, respectiv Expoziţia Cinegetică a Ţinutului Secuiesc cu cele peste 500 de trofee vânătorești.

 

Iubitorii de artă se pot bucura de o varietate bogată, deoarece Sfântu Gheorghe are o ofertă culturală extrem de diversă. Teatrul în limba maghiară și cel în limba română, teatrul de mișcare, teatrul de păpuși, ansamblul de dansuri populare, biblioteca, cinematograful, centrul cultural și spațiile expoziționale fac ca toate formele de artă să fie accesibile tuturor.

 

Majoritatea vizitatorilor sunt atrași de cel mai mare eveniment al orașului, Zilele Sfântu Gheorghe. În cadrul acestui eveniment are loc primul și cel mai mare târg de artizanat al anului, cu peste 200 de expozanți. La zilele orașului, mai precis timp de o săptămână culturală și un weekend de festival, zeci de mii de oameni se conectează cu artiști locali și cântăreți, dar şi trupe de talie mondială. Cel de-al doilea eveniment ca mărime după numărul de participanți este Galopiada Secuiască, organizată pe dealul numit Pivniţele Mari, şi care reînvie tradițiile ecvestre într-un mediu pitoresc. Festivalul de artă contemporană pulzArt este, de asemenea, strâns legat de oraș, umplându-l cu pulsații unice în fiecare toamnă. În perioada sărbătorilor de iarnă, instalațiile unice din Piața Centrală, coroana uriașă de Advent, târgul de Crăciun și surprizele fac atmosfera de Crăciun mai intimă.

 

Sfântu Gheorghe este un oraș care favorizează familiile, parcurile orașului oferind relaxarea perfectă pentru cei care sosesc cu copii, cel mai mare dintre acestea fiind Parcul central Elisabeta, cu alei răcoroase, cu un lac mic cu nuferi, labirint și loc de joacă. În imediata apropiere a parcului, Piața Centrală pavată a orașului oferă răcoare prin numeroasele terase și cele două fântâni arteziene. Cei care doresc să se bălăcească o pot face în bazinele Ştrandului municipal și în piscina orașului, însă pot face o vizită și la Șugaș Băi, o stațiune aflată la 8 km de oraș, care are un parc de aventuri, perete de escaladă, teren de tenis, teren de minigolf şi spa pe timpul verii, iar iarna îi așteaptă pe aventurieri cu pârtii de schi sau spa.

 

În Sfântu Gheorghe, meciurile echipei de fotbal din Liga I și ale echipei de baschet feminin, multiplă campioană a României, atrag suporterii ca un magnet pe Stadionul municipal și în Arena Sepsi, care oferă și oportunități pentru sporturi individuale, mii de oameni susținând victoriile locale. Viața sportivă este palpitantă și pe timpul iernii, distracția fiind garantată atât pe patinoarul acoperit de lângă Arenă, cât și pe patinoarul în aer liber din Piața Centrală.

 

În Sfântu Gheorghe, viața culturală și sportivă este efervescentă în orice moment al anului, însă mai bine veniți să vă convingeți singuri, vizitați-ne!