ro
 
Sâmbătă, 27. Iulie 2024.

Știri

Antal Árpád András salută decizia CEDO
22.02.2010
Antal Árpád András salută decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO),  care s-a pronunţat în favoarea Dlui Albert Álmos, ca urmare a procesului intentat de acesta statului român. Cu opt ani în urmă, Prefectura Judeţului Covasna l-a amendat pe Primarul Albert Almos cu suma de 100 de milioane lei vechi, deoarece a dat jos de pe turla Primăriei, drapelul ţării şi pentru că a trecut numele oraşului nostru şi în limba maghiară, pe antetul unor acte oficiale.
Sfântu Gheorghe, model în reabilitarea termică
22.02.2010
Sfântu Gheorghe şi Braşov sunt primele oraşe din România unde se aplică noua tehnologie folosită la termoizolarea blocurilor. „Oraşul nostru este considerat model în ceea ce priveşte reabilitatea termică şi am dori să rămână şi pe viitor.”, a declarat primarul Antal Árpád András.
Primarul a felicitat o doamnă de 100 de ani
22.02.2010
Doamna Darócz Erzsébet a fost vizitată  şi felicitată chiar în locuinţa ei din blocul social de pe  str. Mikes Kelemen, de către primarul Antal Árpád András. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătoririi vârstei de 100 de ani a doamnei, prilej cu care primarul i-a dăruit flori, un tort de ciocolată şi o sumă de bani.
Nu facem compromisuri cu gropile
22.02.2010
Autorităţile locale se vor apuca de astupat gropile din carosabil, chiar dacă, de-ocamdată trebuie să o facă cu asfalt rece, a declarat Antal Árpád András. Primarul oraşului a spus că au fost identificate gropi pe mai multe străzi din oraş, cauzate de iarna grea şi acestea trebuie astupate rapid, chiar şi cu asfalt rece în ciuda faptului că aceste lucrări rezolvă problema doar pentru un timp foarte scurt.
Apare o listă a ruşinii cu datornicii la bugetul local
22.02.2010
Săptămâna aceasta va apărea în presă o listă cu persoanele fizice şi juridice care au acumulat datorii la bugetul local, prin acest lucru dorindu-se motivarea persoanelor şi firmelor în cauză să-şi achite datoriile, a declarat primarul Antal Árpád András în cadrul conferinţei de presă de joi.
Cinci milioane de euro pentru proiectul de modernizare a  Stadionului Mic
19.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută, primarul Antal Árpád András a prezentat proiectul de tranformare şi modernizare a Stadionului Mic. Primăria doreşte ca cele cinci milioane de euro necesare acestui plan, să  fie strânse din mai multe surse  şi anume de la Ministerul Învăţământului, de la Compania Naţională de Investiţii şi din bugetul local.
Reorganizarea regiunilor de dezvoltare din România trebuie să se facă pe baze ştiinţifice
19.02.2010
„Rezultatul actualei împărţiri pe regiuni de dezvoltare este acela că judeţele bogate au devenit şi mai bogate iar cele sărace, au sărăcit şi mai mult”- şi-a spus părerea primarul  Antal Árpád. Este în interesul României ca noile regiuni de dezvoltare să nu consolideze discrepanţele economice actuale dintre judeţe ţinând cont de faptul că pe termen lung s-ar observa cum cele dezvoltate avansează iar judeţele mai sărace ar rămâne în urmă.
S-a afişat bugetul local pe anul acesta
19.02.2010
S-a finalizat bugetul Municipiului Sfantu Gheorghe pentru anul 2010 şi a fost afişat astfel încât cei interesaţi să poată să-l vadă. În comparaţie cu bugetul de anul trecut, care a însumat 1140 miliarde de lei vechi, cel de anul acesta este mai mic, având valoarea de 950 de miliarde de lei vechi.