ro
 

Știri

Reorganizarea regiunilor de dezvoltare din România trebuie să se facă pe baze ştiinţifice
19.02.2010
„Rezultatul actualei împărţiri pe regiuni de dezvoltare este acela că judeţele bogate au devenit şi mai bogate iar cele sărace, au sărăcit şi mai mult”- şi-a spus părerea primarul  Antal Árpád. Este în interesul României ca noile regiuni de dezvoltare să nu consolideze discrepanţele economice actuale dintre judeţe ţinând cont de faptul că pe termen lung s-ar observa cum cele dezvoltate avansează iar judeţele mai sărace ar rămâne în urmă.
S-a afişat bugetul local pe anul acesta
19.02.2010
S-a finalizat bugetul Municipiului Sfantu Gheorghe pentru anul 2010 şi a fost afişat astfel încât cei interesaţi să poată să-l vadă. În comparaţie cu bugetul de anul trecut, care a însumat 1140 miliarde de lei vechi, cel de anul acesta este mai mic, având valoarea de 950 de miliarde de lei vechi.


Ştampila cu stema oraşului a fost prezentată de către primarul oraşului
19.02.2010
Primarul Antal Árpád András a prezentat jurnaliştilor ştampila cu stema oraşului. Acesta a declarat că din punctul lui de vedere este important pentru întărirea autorităţii locale, ca pe diferitele corespondenţe să apară ştampila cu însemnele oraşului.
Schimbul de imobile dintre primărie şi Centrul de Transfuzie Sanguin, a primit undă verde
12.02.2010
În cadrul şedinţei extraordinare de luni, Consiliul Local a votat schimbul dintre Casa Bene  (aici funcţionează la ora actuală Centrul de Transfuzie Sanguin) şi clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15. Acest schimb este avantajos pentru oraşul nostru din mai multe puncte de vedere, Casa Bene ajungând astfel proprietatea primăriei,  iar Centrul de Transfuzie primeşte o clădire în care îţi va putea desfăşura activitatea specifică,  în parametri normali.
Proiectul de dezvoltare integrat al oraşului, în pericol
05.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a atras atenţia asupra faptului că din cele şase subcapitole ale proiectului de dezvoltare a oraşului, chiar şi eliminarea unui singur paragraf poate periclita realizarea întregului proiect.
În şedinţa extraordinara din ianuarie, consilierii PCM nu au votat hotărârea prin care Primaria să poată realiza schimbul Casei Bene (actualul Centru de Transfuzie Sanguin)  cu clădirea de pe str. Banki Donath, nr. 15 şi să intre în posesia celei dintâi.
Steagul oraşului Sfântu Gheorghe
05.02.2010
Consiliul Local a acceptat steagul şi drapelul oraşului. În cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, s-a votat hotărârea locală prin care, pe steag şi pe drapel va apărea stema oraşului. Stema oraşului Sfântu Gheorghe a fost votată şi acceptată încă din 2007, pe baza acesteia creându-se steagul. Înainte de votarea hotărârii în cadrul şedinţei de consiliu au avut loc dezbateri.
 Trebuie să recuperăm terenurile şi clădirile armatei
04.02.2010
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este cea care a luat în chirie suprafaţa de teren pe care, la sfârşitul anului trecut, armata a anunţat că închiriază, şi anume 28 de hectare de păşune. Prin acest lucru vrem să demonstrăm, că de fapt armata nu are nevoie de acest teren, a declarat primarul Antal Árpád András, în cadrul conferinţei de presă de joi.
Locatarii  locuinţelor sociale au semnat contractele
04.02.2010
Locuinţele sociale din str. Mikes Kelemen au fost închiriate pe o perioadă de cinci ani. Contractele de închiriere au fost semnate cu locatarii celor 69 de locuinţe, familii care au o situaţie financiara precară, care provin din medii defavorizate. În această clădire au mai primit locuinţe si familiile care, în baza legii nr. 10 au fost nevoite să retrocedeze casele vechilor proprietari.