ro
 
Sâmbătă, 27. Iulie 2024.

Știri

S-au montat indicatoarele turistice în Sfântu Gheorghe
22.03.2010
În Sfântu Gheorghe s-au montat indicatoare turistice trilingve, în zece locaţii. Pe aceste indicatoare sunt trecute instituţii şi aşezăminte culturale locale importante, cum ar fi Muzeul Naţional Secuiesc, Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, dar şi Oficiul „Tourinfo”. Indicatoarele inscripţionate în limbile română, maghiară şi engleză au fost montate  în primul rând în zonele cu trafic din centrul oraşului, dar şi în diferite alte cartiere ale oraşului, cum ar fi Piaţa Fântânii, la colţul străzii Grigore Bălan sau pe strada Erege.
Străzi pietonale în inima oraşului Sfântu Gheorghe
22.03.2010
Străzi pietonale, mici pieţe, cafenele, un uriaş perete pentru proiecţii, fântâni arteziene, spaţii verzi, locuri de  parcare şi 13 intrări – în aşa ceva s-ar transforma actualul miez al oraşului, care este delimitat de jur împrejur de Restaurantul Şugaş, Poşta, blocurile de locuinţe şi Casa Bene, Colegiul Székely Mikó şi Teatrul Tamási Áron şi unde la ora actuală domină mizeria, coteţele de porci şi garajele neîngrijite.
Zilele Sfântu Gheorghe 2010 - Se consolidează săptămâna culturală
22.03.2010
Programul Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta este finalizat în proporţie de 99%- a anunţat, joi, Grubisics Levente. Organizatorul principal a declarat că programul scenelor mari este definitiv, iar rândul starurilor şi a programelor s-a lărgit cu formaţia Váradi Roma Café care cântă din repertoriul internaţional, cu orchestra Magna Cum Laude, cu trupa  4 for Dance cât şi cu selecţii de musical-uri interpretate de Dolhai Attila şi Janza Kata.
Zilele Sfântu Gheorghe 2010 - Târg
18.03.2010
Primăria municipiului Sf. Gheorghe organizează licitaţie pentru ocuparea domeniului public cu ocazia târgului de Zilele Sfântului Gheorghe 23-25 aprilie 2010, pentru standuri de comerţ cu amănuntul şi pentru miniparcuri de distracţie.

Ofertele în plicuri sigilate vor fi depuse până în data de 6. aprilie 2010, orele 10 la Biroul Relaţii cu Publicul al Primăriei Sf. Gheorghe sau al TEGA SA.
S-a votat bugetul pe  2010 al oraşului Sfântu Gheorghe
08.03.2010
Anul acesta oraşul va avea un buget mai mic decât anul trecut, dar se speră ca, pe parcursul anului, încasările să crească din proiecte şi programe guvernamentale - a subliniat Primarul  Antal Árpád András la prezentarea bugetului oraşului pe anul 2010. În cadrul şedinţei extraordinare de miercuri, ca urmare a consultărilor anterioare, conducătorii oraşului au acceptat în unanimitate proiectul de hotărâre. Bugetul iniţial al oraşului Sfântu Gheorghe este de  95.624.000 lei, aproape cu 20 la sută mai mic decât cel de anul trecut.
Primarului Antal Árpád i se par amuzante afirmaţiile lui Grama
08.03.2010
„Consider că este onorabil din partea domnului Horia Grama faptul că ar extinde hotarele Ţinutului Secuiesc  până la Marea Neagră”- a ironizat declaraţiile deputatului social democrat, primarul  Antal Árpád András. Consideră  amuzantă afirmaţia lui Grama spunând că nici în judeţul Constanţa nu se foloseşte seria CT ci KT  în cărţile de identitate. Primarul a continuat cu întrebarea: „ Ce înseamnă şi cum se leagă de judeţul Alba seria AX, din cărţile de identitate a locuitorilor din acest judeţ? ”