ro
 

Știri

Programul Porţilor Secuieşti va fi demarat
03.03.2010
Primarul Antal Árpád András a declarat că au fost depuse 12 solicitări pentru sprijin financiar în  cadrul Programului Porţilor Secuieşti menţionând şi faptul că din bugetul de anul acesta se va aloca suma de 30.000 de lei. Programul se desfăşoară prin Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna. Iniţial s-a discutat despre suma de 1000 de lei sprijin, această sumă va fi însă dublată, dar motivul pentru care sunt puţini solicitanţi este faptul că valoarea unei porţi ajunge la 4000 de lei.
Staruri de talie mondială la Zilele Sfântu Gheorghe
25.02.2010
Programul Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta este finalizat în proporţie de 80% - au declarat organizatorii în cursul conferinţei de presă de joi.  Anul acesta cea de- a 19- a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe se va desfăşura în perioada 18 – 25 aprilie – ne-a declarat organizatorul principal, Grubisics Levente. Starul principal invitat este Bad Boys Blue – trupă retro-disco, care se bucură de o popularitate internaţională. Unul din reprezentantul muzicii maghiare Fenyő Miklós, maestru al genului rock and roll, va fi însoţit de o trupă de dansatori şi o orchestră de 20 de membri. Un alt nume sonor al muzicii  este  Deák Bill Gyula, regele blues-ului unguresc care, după mai mulţi ani în care ni l-am fi dorit aici, va fi în sfârşit oaspetele festivităţii. Cu ocazia turneului aniversar de 30 de ani, trupa  Compact va urca pe scena festivalului nostru, iar iubitorilor muzicii hip-hop, organizatorii le recomandă concertul lui Puya.
Antal Árpád András salută decizia CEDO
22.02.2010
Antal Árpád András salută decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO),  care s-a pronunţat în favoarea Dlui Albert Álmos, ca urmare a procesului intentat de acesta statului român. Cu opt ani în urmă, Prefectura Judeţului Covasna l-a amendat pe Primarul Albert Almos cu suma de 100 de milioane lei vechi, deoarece a dat jos de pe turla Primăriei, drapelul ţării şi pentru că a trecut numele oraşului nostru şi în limba maghiară, pe antetul unor acte oficiale.
Sfântu Gheorghe, model în reabilitarea termică
22.02.2010
Sfântu Gheorghe şi Braşov sunt primele oraşe din România unde se aplică noua tehnologie folosită la termoizolarea blocurilor. „Oraşul nostru este considerat model în ceea ce priveşte reabilitatea termică şi am dori să rămână şi pe viitor.”, a declarat primarul Antal Árpád András.
Primarul a felicitat o doamnă de 100 de ani
22.02.2010
Doamna Darócz Erzsébet a fost vizitată  şi felicitată chiar în locuinţa ei din blocul social de pe  str. Mikes Kelemen, de către primarul Antal Árpád András. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătoririi vârstei de 100 de ani a doamnei, prilej cu care primarul i-a dăruit flori, un tort de ciocolată şi o sumă de bani.
Nu facem compromisuri cu gropile
22.02.2010
Autorităţile locale se vor apuca de astupat gropile din carosabil, chiar dacă, de-ocamdată trebuie să o facă cu asfalt rece, a declarat Antal Árpád András. Primarul oraşului a spus că au fost identificate gropi pe mai multe străzi din oraş, cauzate de iarna grea şi acestea trebuie astupate rapid, chiar şi cu asfalt rece în ciuda faptului că aceste lucrări rezolvă problema doar pentru un timp foarte scurt.
Apare o listă a ruşinii cu datornicii la bugetul local
22.02.2010
Săptămâna aceasta va apărea în presă o listă cu persoanele fizice şi juridice care au acumulat datorii la bugetul local, prin acest lucru dorindu-se motivarea persoanelor şi firmelor în cauză să-şi achite datoriile, a declarat primarul Antal Árpád András în cadrul conferinţei de presă de joi.
Cinci milioane de euro pentru proiectul de modernizare a  Stadionului Mic
19.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută, primarul Antal Árpád András a prezentat proiectul de tranformare şi modernizare a Stadionului Mic. Primăria doreşte ca cele cinci milioane de euro necesare acestui plan, să  fie strânse din mai multe surse  şi anume de la Ministerul Învăţământului, de la Compania Naţională de Investiţii şi din bugetul local.