ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Știri

Schimbul de imobile dintre primărie şi Centrul de Transfuzie Sanguin, a primit undă verde
12.02.2010
În cadrul şedinţei extraordinare de luni, Consiliul Local a votat schimbul dintre Casa Bene  (aici funcţionează la ora actuală Centrul de Transfuzie Sanguin) şi clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15. Acest schimb este avantajos pentru oraşul nostru din mai multe puncte de vedere, Casa Bene ajungând astfel proprietatea primăriei,  iar Centrul de Transfuzie primeşte o clădire în care îţi va putea desfăşura activitatea specifică,  în parametri normali.
Proiectul de dezvoltare integrat al oraşului, în pericol
05.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a atras atenţia asupra faptului că din cele şase subcapitole ale proiectului de dezvoltare a oraşului, chiar şi eliminarea unui singur paragraf poate periclita realizarea întregului proiect.
În şedinţa extraordinara din ianuarie, consilierii PCM nu au votat hotărârea prin care Primaria să poată realiza schimbul Casei Bene (actualul Centru de Transfuzie Sanguin)  cu clădirea de pe str. Banki Donath, nr. 15 şi să intre în posesia celei dintâi.
Steagul oraşului Sfântu Gheorghe
05.02.2010
Consiliul Local a acceptat steagul şi drapelul oraşului. În cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, s-a votat hotărârea locală prin care, pe steag şi pe drapel va apărea stema oraşului. Stema oraşului Sfântu Gheorghe a fost votată şi acceptată încă din 2007, pe baza acesteia creându-se steagul. Înainte de votarea hotărârii în cadrul şedinţei de consiliu au avut loc dezbateri.
 Trebuie să recuperăm terenurile şi clădirile armatei
04.02.2010
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este cea care a luat în chirie suprafaţa de teren pe care, la sfârşitul anului trecut, armata a anunţat că închiriază, şi anume 28 de hectare de păşune. Prin acest lucru vrem să demonstrăm, că de fapt armata nu are nevoie de acest teren, a declarat primarul Antal Árpád András, în cadrul conferinţei de presă de joi.
Locatarii  locuinţelor sociale au semnat contractele
04.02.2010
Locuinţele sociale din str. Mikes Kelemen au fost închiriate pe o perioadă de cinci ani. Contractele de închiriere au fost semnate cu locatarii celor 69 de locuinţe, familii care au o situaţie financiara precară, care provin din medii defavorizate. În această clădire au mai primit locuinţe si familiile care, în baza legii nr. 10 au fost nevoite să retrocedeze casele vechilor proprietari.
Sfântu Gheorghe va avea din nou o echipă de hochei!
04.02.2010

Anunţ de preselecţie

Clubul Hochei „Királypingvinek” Sfântu Gheorghe organizează concurs de preselecţie în data de 7 februarie 2010, ora 11, pe patinoarul amplasat pe Stadionul Mic din Municipiul Sfântu Gheorghe. Organizatorii aşteaptă cu drag pe iubitorii hocheiului născuţi între 1 ianuarie 2001 şi 31 decembrie 2003.
Priorităţile anului 2010, cu privire la modernizarea  şi dezvoltarea oraşului
11.01.2010
La întrebările puse de jurnalişti, în cadrul conferinţei de presă de joi, Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András a declarat că izolarea termică a blocurilor, reabilitarea străzilor oraşului, turnarea de covoare asfaltice şi repararea trotuarelor sunt priorităţile anului 2010.
Suntem şi mai aproape de recuperarea cinematografului
11.01.2010
În cadrul întâlnirii de joi, dintre reprezentanţii RADEF România Film, avocatul firmei braşovene care avea în chirie discoteca de la Cinematograful „Arta” şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, s-a făcut inventarierea bunurilor Cinematografului  şi cu această ocazie s-a întocmit şi procesul verbal de inventariere.