ro
 
Sâmbătă, 27. Iulie 2024.

Știri

Anul acesta se va renova podul peste Olt
04.05.2010
În cadrul întâlnirii de miercuri, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a avut  discuţii cu reprezentanţii  conducerii regionale a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, unde acesta a primit promisiunea că anul acesta se va renova podul de la gară, podul peste râul Olt.
Reprezentanţii oraşelor înfrăţite, la Zilele Sfântu Gheorghe
04.05.2010
Pe parcursul Zilelor Sfântu Gheorghe, zece delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu al nostru au vizitat oraşul. Aceste delegaţii au fost întâmpinate şi de primarul Antal Árpád András, care a menţionat faptul că au discutat despre cooperarea dintre şcoli, organizaţii civile şi instituţii culturale.
Peste 90 de apartamente îşi aşteaptă proprietarii
04.05.2010
Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, continuă şi în acest an alocarea de locuinţe construite în cadrul programului ANL. Conform planului final, anul acesta vor fi date în folosinţă 96 de astfel de locuinţe în Sfântu Gheorghe, iar acestea îşi aşteaptă noii proprietari, în următoarele luni.
Restricţii de circulaţie în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe
20.04.2010
Asemănător anilor trecuţi, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, în centrul oraşului, vor intra în vigoare unele restricţii de trafic. Miercuri, 21 aprilie, de la orele 16,00 circulaţia va fi oprită în :Piaţa Sfântu Gheorghe, datorită montării scenei, strada 1 Decembrie 1918 - de la Restaurantul Şugaş până la strada Nicolae Bălcescu, strada Bem József – pe tronsonul de lângă Magazinul Universal Şugaş, strada  Gábor Áron- de la strada Kossuth Lajos până la strada Victor Babeş.
Schimbul actelor de identitate datorat modificării numelor străzilor, va fi gratuit
12.04.2010

Pentru schimbul actelor de identitate, care trebuie făcut datorită modificării numelor străzilor, nu va trebui să scoată bani din buzunar nici locuitorii oraşului, nici Municipalitatea. Conform spuselor primarului Antal Árpád András, sunt afectaţi de această schimbare, nouă mii de oameni din tot oraşul, iar cei care locuiesc în străzile care au primit nume noi, vor putea să-şi schimbe actele de identitate, fără să plătească pentru acest lucru.

Spaţiile verzi trebuie să fie îngrijite
12.04.2010
Din cele peste 160 de Asociaţii de Localatari din Sfântu Gheorghe, jumătate au ales serviciile Tega pentru îngrijirea spaţiilor verzi ale cartierelor de blocuri. Din restul asociaţiilor, 36 s-au angajat să aibă grijă ei înşişi de spaţiile verzi dintre blocuri, iar 34 de Asociaţii de Locatari nu au dat nici un răspuns Administraţiei Locale, au fost unii care s-au prezentat, dar ulterior nu au mai încheiat contractul.
La Sfântu Gheorghe se vor construi terenuri de squash şi tenis
12.04.2010
Squash-ul ar putea deveni sport oficial în România

În cadrul conferinţei de presă de vineri, primarul  Antal Árpád András a prezentat ideea prin care se doreşte construirea unui complex sportiv. Acest proiect comun, al Municipalităţii şi al unui întreprinzător din Ungaria, va cuprinde patru terenuri acoperite de tenis şi trei terenuri de squash.
Relaţiile interetnice și multiculturalism în Secuime
07.04.2010
Universitatea Babes Bolyai din Sfântu-Gheorghe, Catedra de Administrație Publică, împreună cu Asociația Pentru Comunitate organizează astăzi de la ora 16, la Sala Albastră a Bibliotecii Județene Bod Peter, seminarul Relaţii Interetnice și Multiculturalism în Secuime.