Știri
Corul de Copii DoReMi, Corul de Cameră „Reménység”, Corul de Copii „Campanella”, Corul Mixt de Tineret „Eufónia”, programul individual şi producţiile comune ale Fanfarei Liceului de Arte „Plugor Sándor” şi ale Orchestrei de Cameră „Szerenád” vor putea fi ascultate în cadrul următorului concert simfonic al stagiunii de concerte și recitaluri din Sfântu Gheorghe.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează pe locuitorii, că la sfârşitul lunii aprilie, în urma analizelor chimice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Covasna, s-a constatat o contaminare uşoară în apa Izvorului „Csaba” aflat pe drum spre Băile Şugaş.
Lucrările de reconstruire ale pieţei Libertăţii vor fi demarate în a doua jumătate a săptămânii viitoare şi, în urma acestor lucrări, centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe va căpăta o altă înfăţişare. Până la sfârşitul lunii iulie va fi creat, în spaţiul dintre sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Covasna şi clădirea Bazarului, noul spaţiu public al oraşului, piaţa centrală, acoperită parţial de spaţii verzi, şi tot aici se va amenaja un spaţiu adecvat pentru organizarea unor programe în aer liber.
Se modifică data la care va avea loc Concertul Simfonic al Liceului de Arte „Plugor Sándor”. Acesta va avea loc în data de 22 mai, cu începere de la ora 19,00, în Biserica „Krisztus Király”.
De Zilele Sfântu Gheorghe, Teatrul UniPERSONAL a funcţionat la capacitate maximă. În cortul iniţiativei Sfântu Gheorghe Capitala Europeană a Culturii, ridicat în Parcul Elisabeta, la stea, se putea intra cu număr de ordine, iar publicul stătea la rând, în permanenţă. În cele trei zile, inclusiv sâmbătă, când ploua cu găleata, teatrul Teatrul UniPERSONAL a funcţionat cu „sala plină”, participând la joc mai mult de o sută de oameni, cea mai tânără persoană din public a avut 4 ani, iar cea mai în vârstă, peste optzeci.
În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe vom primi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna delegaţiile a opt autorităţi locale din Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Slovenia. Oaspeţii noştri vor participa pe data de 1 mai, începând cu ora 9 la conferinţa cu titlul Bune practici de dezvoltare urbană, organizată în Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, unde, prin prezentarea unor exemple pozitive deja realizate în domeniul dezvoltării urbane, vor fi abordate următoarele teme principale: rolul spaţiilor publice în formarea comunităţii, oraş şi identitate, precum şi cum poate deveni un oraş locuibil prin cultură.
Limitările de circulaţie cu ocazia evenimentelor prilejuite de Zilele Sfântu Gheorghe se vor întroduce în două etape.
Iniţiativa „Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021” se va implica în programul de weekend al ediţiei din acest an al Zilelor Sfântu Gheorghe cu două jocuri „personale”. Obiectivul organizatorilor este acela de a lansa o gândire comună despre identitate, ce va constitui un element central al proiectului.