Știri
Iniţiatorii proiectului Sfântu Gheorghe, Capitala Eurpoeană a Culturii 2021, în perioada 24 iunie – 1 iulie 2015, demarează o serie de consultări publice, în Transilvania, şi adresează apel către comunităţile din Ţinutul Secuiesc. Aceste consultări deschise vor avea loc în Sfântu Gheorghe şi în cele 4 oraşe partenere în proiect, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Târgu Secuiesc, cât şi la Cluj Napoca. La aceste întâlniri, organizatorii aşteaptă cu drag pe toţi cei care sunt interesaţi de proiect, şi vin cu păreri, propuneri şi idei.
Odată cu sosirea vacanţei de vară, s-a deschis ştrandul oraşului, nu demult transformat într-un adevărat parc acvatic. Deşi bazinul mare se află încă sub lucrări de modernizare, cei care doresc să se răcorească pot să se bălăcească într-unul din cele patru bazine mai mici.
Vizitatorii sunt aşteptaţi la Şugaş Băi de un parc de aventură, teren de tenis, perete pentru escaladă, şi teren de minigolf. Locaţiile în aer liber îşi aşteaptă musafirii de la mijlocul lunii iunie până la sfârşitul lui octombrie, de luni până duminică în intervalul orar 11,00 – 19,00. Preţul biletelor variază de la 3 lei la 20 de lei, şi acestea se pot achiziţiona la noua casierie din centru.
- Domnule primar, există oameni în oraş care nu consideră oportună construirea noii piețe principale şi, există, de asemenea, păreri care susţin că nici nu este nevoie de aceasta. La urma urmei, de ce este important ca Sfântu Gheorghe să aibă o nouă piață principală?
- Fiecare primar trebuie să aibă propria viziune asupra direcției în care doreşte să dezvolte orașul pe care-l conduce. Eu cred că construcţia oraşului trebuie continuată de acolo de unde au întrerupt-o predecesorii noştri care au construit tot ceea ce de care noi suntem foarte mândri astăzi.
Pe 1 iunie, manifestările dedicate Zilei Copilului vor anima întregul oraş, acestea desfăşurându-se în zona ce cuprinde piața din fața Magazinului Şugaş, strada Gróf Mikó Imre, corsoul, parcul Elisabeta şi parcarea din faţa Hotelului Bodoc, precum şi parcul din spatele Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, spaţiu în care se va crea un adevărat tărâm de poveste şi loc de joacă.
În Sfântu Gheorghe nu există spaţii etnice, fiecare spaţiu public aparţine comunităţii locale de români şi maghiari” – a declarat primarul Antal Árpád, reacţionând la teoria Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, potrivit căreia, prin reamenajarea zonei centrale şi înălţarea unei coline al balaurului, se urmăreşte scopul principal de „a obtura vederea grupului statuar Mihai Viteazul” şi că această iniţiativă a „pornit din ură faţă de un mare simbol naţional românesc”.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu partenerii săi organizează festivitatea de Ziua Copilului pe data de 1 iunie 2015, luni. Pe lângă numeroase programe destinate copiilor, se organizează şi un târg pentru cei mici la strada Gróf Mikó Imre.
Lucrările de reconstrucţie a pieţei Libertăţii vor începe vineri, 15 mai. Investiţia – în urma căreia centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe va căpăta o altă înfăţişare – se va derula în mai multe etape: într-o primă fază lucrările vor afecta spaţiul din faţa administraţiei publice judeţene şi a galeriei de artă, respectiv o parte a parcului Elisabeta.