ro
 

Primăria Sfântu Gheorghe acordă ajutoare de urgență persoanelor nevoiașe în cazuri justificate

30.06.2022

Pentru a clarifica dezinformările formulate și răspândite pe rețelele de socializare în ultima perioadă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează locuitorii despre posibilitatea acordării de ajutoare de urgență pentru cei aflați în dificultate. 

Potrivit Hotărârii Consiliului Local 134/2020, Primăria Sfântu Gheorghe poate acorda, în anumite cazuri, ajutoare de urgență din bugetul local celor aflați în dificultate. Ajutorul de urgență se acordă familiilor sau persoanelor care au suferit în urma unor dezastre naturale, incendii, accidente sau alte situații în care au nevoie de sprijin financiar. Acestea pot fi probleme de sănătate, intervenții chirurgicale costisitoare, decese, datorii. În cazuri justificate, municipalitatea poate acorda, de asemenea, subvenții pentru cheltuieli de înmormântare, alimente și pachete de urgență, lemne de foc, rambursarea datoriilor, mutare sau reparații la domiciliu. În conformitate cu Hotărârea 86/2022 a Consiliului Local, victimele violenței domestice pot solicita asistență pentru a plăti costurile de închiriere a unui apartament, în timp ce persoanele cu handicap grav sau multiplu pot solicita asistență pentru costurile procedurilor de moștenire. 

Solicitanții pot primi ajutor de urgență numai dacă pot dovedi că nu se pot întreține singuri sau că nu au venituri suficiente. 

IMPORTANT! Personalul Direcției de Asistență Socială va efectua întotdeauna o evaluare a situației sociale a solicitantului și va acorda asistență numai în cazul în care acest lucru este justificat. Sumele pot varia și trebuie să fie justificate de către solicitant. 

Pentru asistență de urgență, trebuie depusă o cerere însoțită de o descriere clară a situației, de un număr de telefon și de documente oficiale care să ateste situația personală. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Direcția de Asistență Socială la numărul de telefon 0267 311 068. 

 

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.