ro
 

Știri

Scopul este un centru social
12.07.2011

Din punctul de vedere al comunităţii, imobilul situat în strada Fabricii nr 41, care,  a fost sediul Gosp Com,  va primi o destinaţie importantă. Acele clădiri care se află pe un teren cu o suprafaţă semnificativă, în câţiva ani se vor transforma într-o instituţie socială diversificată pentru mai multe straturi sociale.

Vor fi renovate trei şcoli
11.07.2011

Nu cu mult timp în urmă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a demarat licitaţiile care servesc la reabilitatea curţilor şi terenurilor aferente şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Conform celor spuse de doamna viceprimar Sztakics Éva, în acest an vor fi reabilitate şi modernizate complet curţile şi terenurile de sport a trei instituţii de învăţământ, exclusiv din sursele municipalităţii.

Rămâne valabilă înţelegerea în ceea ce priveşte poligonul de tragere
04.07.2011

Primăria Municipilului Sfântu Gheorghe nu a autorizat utilizarea poligonului de tragere din oraşul reşedinţă de judeţ – a declarat joi, primarul Antal Árpád András.

Impozitul pe câini, intră în vigoare de la 1 iulie
04.07.2011

Începând cu data de 1 iulie intră în vigoare hotărârea prin care proprietarii de câini din blocuri vor plăti taxă. Această iniţiativă a SC TEGA SA se va aplica proprietarilor de câini din blocuri, şi taxa stabilită este de 7 lei/lună/câine...

Lucrările de modernizare a oraşului decurg într-un ritm satisfăcător
28.06.2011

Am scris de mai multe ori despre faptul că, aproape pe tot teritoriul oraşului Sfântu Gheorghe se desfăşoară lucrări de modernizare privind infrastructura. În ciuda situaţiei economice dificile, ritmul de lucru s-a putut păstra, în mai toate investiţiile.

Douăzeci de participanţi la Galopiada Secuiască
27.06.2011

Până acum, douăzeci de reprezentanţi din aşezările din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.au semnalat că vor participa sigur la Galopiada Secuiască care va avea loc în data de 30 iulie, la Platoul de la Moacşa. Acest eveniment va una din etapele de calificări oficiale pentru  Galopului Naţional din Ungaria.

Expoziţa de fotografii Imagini la Casa cu Arcade
24.06.2011

O retrospectivă prin obiectiv

În cadrul şirului de evenimente comemorative „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani” se organizează o expoziţie de excepţie de fotoreportaje şi fotografii documentare.

Discuţii pentru drepturile de proprietate
20.06.2011

Nu vor mai fi împuşcături pe poligonul de tragere al armatei

Se pare că începe să se spargă gheaţa în cazul poligonului din Sfântu Gheorghe, şi după lipsa de comunicare de până acum, Armata a făcut, săptămânile trecute, primul pas, în urma căruia, locuitorii oraşului nu mai trebuie să-şi facă griji din cauza împuşcăturilor de pe poligonul de tragere. Despre acest caz care se tergiversează de ceva vreme, l-am întrebat pe domnul primar Antal Árpád András.