ro
 

Jocuri personale la Zilele Sfântu Gheorghe

29.04.2015

Iniţiativa „Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021” se va implica în programul de weekend al ediţiei din acest an al Zilelor Sfântu Gheorghe cu două jocuri „personale”. Obiectivul organizatorilor este acela de a lansa o gândire comună despre identitate, ce va constitui un element central al proiectului.

teatru rapid uniPERSONAL

Acest joc oferă o experiență interactivă de teatru rapid de improvizare, adică actorii vor interacţiona cu persoanele ce tocmai sunt prezente, ceea ce face ca fiecare „spectacol” să fie diferit. Această formă demontează cadrele obișnuite de recepție: actorul și spectatorul joacă împreună. Programul se va desfășura între 1 și 3 mai, zilnic între orele 15 și 18 în Parcul Elisabeta, lângă stea. Inițiatorii și organizatorii teatrului de cort sunt Benedek Ágnes și Derzsi Dezső, actori ai Teatrului Tamási Áron. Programului i s-au alăturat actori din trei trupe teatrale din Sfântu Gheorghe, iar ca regizor va colabora Kovács Zsuzsa.

Vineri, spectatorii sunt întâmpinați de Veres Nagy Attila, Erdei Gábor, Pálffy Tibor, Sebastian Marina, Benedek Ágnes, sâmbătă de Claudia Ardelean, Benedek Ágnes, Derzsi Dezső, Erdei Gábor, Fekete Zsolt, Kónya Ütő Bence, Sebastian Marina, Pálffy Tibor, Veres Nagy Attila, iar duminică de Kónya Ütő Bence, Fekete Zsolt, Claudia Ardelean, Benedek Ágnes, Derzsi Dezső.

Jocul jocului: luni vor fi trase la sorți abonamente de teatru printre spectatori.
 
Adu un obiect PERSONAL

În viața de zi cu zi suntem înconjurați de nenumărate obiecte. Vă rugăm pe toți să vă uitați în jurul vostru și alegeți un obiect din mediul vostru despre care simțiți că vă caracterizează sau este un obiect preferat, sau pur și simplu, dintr-un motiv anume, ocupă un loc important în viața voastră. Să aduceți acest obiect (acesta nu trebuie lăsat aici!), arătați-l, și povestiți-ne de ce vă este drag. Organizatorii vor face o poză despre acest obiect, iar pozele vor fi încărcate în mod continuu pe rețeaua de socializare. Astfel, se va contura o nouă fațetă, una poate mai puțin cunoscută a orașului Sfântu Gheorghe.

Căutați cortul inițiativei „Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021” în Parcul Elisabeta, lângă stea, zilnic între orele 11 și 19. Luni, participanții vor avea șansa să câștige, prin tragere a sorți, pachete de cadou personalizate, tricouri, căni și sacoșe.

La fața locului vă puteți informa și despre noutățile privind procesul de întocmire a proiectului „Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021”, informații ce pot fi găsite și pe site-ul www.i2021.ro, iar pe pagina facebook.com/i2021 vă puteți chiar implica în proiect sau împărtăși părerile voastre.

 


 

Cupru-nțeles - Vernisajul expoziției sculptorului István MAKKAI la Centrul de Artă din Transilvania
10.07.2025

În spațiul expozițional de la parter al Centrului de Artă din Transilvania, în data de 11 iulie 2025 de la ora 18, va avea loc vernisajul expoziției sculptorului István MAKKAI. Expoziția va fi vernisată de Katalin Nagy T., istoric de artă, curatorul expoziției, și de Beáta Bordás, coordonatoarea Centrului de Artă din Transilvania.

La Serviciul de Evidență a Persoanelor din Sfântu Gheorghe se pot solicita doar cărți de identitate electronice
07.07.2025

Noile documente sunt gratuite, însă nu pot fi solicitate în regim de urgență

Încă şapte scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia de finanțare pentru igienizarea subsolurilor
04.07.2025

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe continuă programul multianual de reabilitare și igienizare a subsolurilor tehnice din blocurile de locuinţe, derulat pentru al doilea an consecutiv, ca răspuns la problemele grave de igienă și infrastructură semnalate de asociațiile de proprietari.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează programul „Ceasul Assisto” pentru persoanele vârstnice şi vulnerabile
26.06.2025

Înscrierile se fac începând cu data de 1 iulie la sediul Direcției de Asistență Socială

Au început lucrările de termoizolare a blocurilor din Sfântu Gheorghe prin fonduri europene din PNRR
25.06.2025

Sunt vizate 24 de blocuri din municipiu cu un total de 75 de scări de bloc, iar lucrările – care vizează creșterea eficienței energetice – sunt deja începute pe unele șantiere.