ro
 
Joi, 29. Septembrie 2022.

Începe renovarea lacului din zona Gării

31.08.2021

Lucrările de renovare și restaurare a lacului şi a împrejurimilor vor începe la mijlocul lunii septembrie

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice, obligatorii pentru eliberarea autorizației de construcție. Această condiție a fost îndeplinită înainte de termen de către experții Muzeului Național Secuiesc.

În același timp, s-a desfășurat o procedură de achiziție publică pentru selectarea constructorului, care a fost câștigată de companii locale. Lucrările vor fi demarate după semnarea unui acord cu Ministerul Culturii, care a pus condiția ca lucrările să se desfășoare în continuare sub supraveghere arheologică. 

Într-o primă etapă, zona va fi nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. Pentru a compensa pierderile de apă vor fi folosite pompe, astfel făcând lacul potrivit pentru plimbări cu barca.

Prin lucrările de reabilitare a lacului din zona Gării și a împrejurimilor sale vor fi create aproape trei hectare de spațiu verde, care vor include alei pietonale, toalete, o cafenea, dar și o pistă de alergare acoperită cu tartan, terenuri de baschet și de fotbal. Vor fi amenajate locuri de parcare, va fi pusă în funcțiune o rețea publică de internet wireless, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice și tehnologie LED. Zona va fi monitorizată cu camere de supraveghere.

Proiectul tehnic a trebuit să fie modificat de mai multe ori din cauza reglementărilor stricte, astfel încât lucrările pot începe abia acum.

Investiția, în valoare de aproape 18 milioane de lei, este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite AICI.

30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Sfântu Gheorghe pulsează pentru a opta oară
19.09.2022

Festivalul de arte contemporane pulzArt va fi organizat în perioada 13-16 octombrie

29 de cupluri de aur și diamant vor fi felicitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
16.09.2022

Cuplurile din Sfântu Gheorghe care celebrează 50 sau 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate anul acesta pe data de 1 octombrie.