ro
 

Începe renovarea lacului din zona Gării

31.08.2021

Lucrările de renovare și restaurare a lacului şi a împrejurimilor vor începe la mijlocul lunii septembrie

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice, obligatorii pentru eliberarea autorizației de construcție. Această condiție a fost îndeplinită înainte de termen de către experții Muzeului Național Secuiesc.

În același timp, s-a desfășurat o procedură de achiziție publică pentru selectarea constructorului, care a fost câștigată de companii locale. Lucrările vor fi demarate după semnarea unui acord cu Ministerul Culturii, care a pus condiția ca lucrările să se desfășoare în continuare sub supraveghere arheologică. 

Într-o primă etapă, zona va fi nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. Pentru a compensa pierderile de apă vor fi folosite pompe, astfel făcând lacul potrivit pentru plimbări cu barca.

Prin lucrările de reabilitare a lacului din zona Gării și a împrejurimilor sale vor fi create aproape trei hectare de spațiu verde, care vor include alei pietonale, toalete, o cafenea, dar și o pistă de alergare acoperită cu tartan, terenuri de baschet și de fotbal. Vor fi amenajate locuri de parcare, va fi pusă în funcțiune o rețea publică de internet wireless, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice și tehnologie LED. Zona va fi monitorizată cu camere de supraveghere.

Proiectul tehnic a trebuit să fie modificat de mai multe ori din cauza reglementărilor stricte, astfel încât lucrările pot începe abia acum.

Investiția, în valoare de aproape 18 milioane de lei, este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite AICI.

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului