ro
 
Vineri, 19. Aprilie 2024.

Începe renovarea lacului din zona Gării

31.08.2021

Lucrările de renovare și restaurare a lacului şi a împrejurimilor vor începe la mijlocul lunii septembrie

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice, obligatorii pentru eliberarea autorizației de construcție. Această condiție a fost îndeplinită înainte de termen de către experții Muzeului Național Secuiesc.

În același timp, s-a desfășurat o procedură de achiziție publică pentru selectarea constructorului, care a fost câștigată de companii locale. Lucrările vor fi demarate după semnarea unui acord cu Ministerul Culturii, care a pus condiția ca lucrările să se desfășoare în continuare sub supraveghere arheologică. 

Într-o primă etapă, zona va fi nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. Pentru a compensa pierderile de apă vor fi folosite pompe, astfel făcând lacul potrivit pentru plimbări cu barca.

Prin lucrările de reabilitare a lacului din zona Gării și a împrejurimilor sale vor fi create aproape trei hectare de spațiu verde, care vor include alei pietonale, toalete, o cafenea, dar și o pistă de alergare acoperită cu tartan, terenuri de baschet și de fotbal. Vor fi amenajate locuri de parcare, va fi pusă în funcțiune o rețea publică de internet wireless, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice și tehnologie LED. Zona va fi monitorizată cu camere de supraveghere.

Proiectul tehnic a trebuit să fie modificat de mai multe ori din cauza reglementărilor stricte, astfel încât lucrările pot începe abia acum.

Investiția, în valoare de aproape 18 milioane de lei, este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite AICI.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.