ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Primarul Antal Árpád şi consilierii locali din Sfântu Gheorghe au fost învestiţi în funcţii

26.10.2020

Ceremonia de învestire în funcţie a noului Consiliu Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi a primarului Antal Árpád a avut loc luni, 26 octombrie. La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, dar şi prefectul Iulian-Constantin Todor alături de subprefecţii Cosmin Boricean şi Sergiu Mitroi.

În discursul său, prefectul Iulian-Constantin Todor i-a felicitat pe noii membri ai Consiliului Local, dar şi pe primarul Antal Árpád pentru rezultatul din alegeri. Acesta a urat echipei mult succes în finalizarea proiectelor deja începute și în lansarea altora noi. În același timp, el a cerut Consiliului nou format să lupte împreună împotriva epidemiei de coronavirus, astfel încât să o putem învinge cât mai curând posibil.

Ulterior, cel mai în vârstă membru al Consiliului, Cserey Zoltán-Mihály, a preluat conducerea şedinţei, asistat de cei mai tineri doi consilieri, Sipos Dóra și Vargha Fruzsina. Consilierii aleşi au depus jurământul, promițând că vor respecta Constituția și legile țării și că vor face tot ce le stă în putință pentru beneficiul locuitorilor din Sfântu Gheorghe. De asemenea, consilierii locali Csatlós László și Jancsó Éva vor depune jurământul într-o şedinţă viitoare, aceştia intrând în Consiliul Local în locul primarului Antal Árpád şi a lui Jakab István Barna, care este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna.

După noii reprezentanți ai Consiliului Local, a fost învestit în funcţie și primarul Antal Árpád. După depunerea jurământului, el i-a salutat pe reprezentanții Prefecturii și pe președintele Consiliului Județean, apoi s-a adresat publicului:

„Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au avut încredere în mine și au decis ca după 12 ani să conduc în continuare acest minunat oraș împreună cu echipa mea. Vreau să vă asigur că vom face mai multe decât am promis în campania electorală, zilele următoare urmând să prezentăm o serie de proiecte în acest sens.

Vom fi atenți la nevoile urgente, cotidiene ale oamenilor, dar vom realiza și investiții strategice, care vor ridica rangul orașului.

Sunt emoționat și mândru în același timp că pot continua proiectele începute, dar și pe cele planificate pentru perioada următoare. Pentru mine a fi primar înseamnă o bucurie imensă și în același timp o responsabilitate pe măsură.

Viziunea mea este ca orașul nostru să devină locul unde se vor stabili cei care vor mai mult și care pot mai mult, să fie un loc ideal pentru a crea o familie și a crește copii, dar și pentru a petrece o bătrânețe liniștită. Vă rog să-mi fiți parteneri în acest proces!”

La final, Cserey Zoltán a declarat şedinţa închisă, nu înainte de a spune că noile mandate au fost declarate legale astfel fiind format noul Consiliu Local.

„Suntem foarte încântați să-l avem alături de noi pe acelaşi primar, deoarece prezența, activitățile și munca sa au dovedit că orașul este pe drumul său spre dezvoltare. Sunt convins că prezența tinerilor în Consiliu înseamnă și mai mult entuziasm și voință, așa că putem contribui și mai mult la munca municipalității. Felicitări tuturor și vă doresc spor la treabă”, a mai spus Cserey Zoltán.

Noul Consiliu Local municipal este format din 18 reprezentanţi ai UDMR, doi ai Alianţei Maghiarilor din Transilvania şi un consilier PNL, celelalte partide nereuşind să treacă pragul electoral de 5%.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii