ro
 
Marți, 23. Aprilie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe reaminteşte că participarea la Recensământ este obligatorie

04.07.2022

Municipalitatea roagă locuitorii să permită recenzorilor accesul în locuinţă sau să ia legătura cu aceştia.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le reaminteşte locuitorilor că participarea la Recensământ este obligatorie, şi face un apel la oameni să colaboreze cu recenzorii şi să ofere informaţiile solicitate de aceştia.

Până pe 17 iulie are loc etapa de recenzare la domiciliu a celor care nu s-au recenzat în etapa online, sau care au transmis informaţii greşite.

În acest sens, municipalitatea roagă locuitorii să permită recenzorilor accesul în locuinţă sau să ia legătura cu aceştia la numărul de telefon lăsat în uşă cu ocazia vizitei.

Recensământul Populației și Locuințelor este un demers civic şi social care are loc o dată la 10 ani şi care oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, cum este în cazul alegerilor, de exemplu, dar şi în activități administrative sau de cercetare.

Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. De asemenea pot fi amendați şi cei care refuză să răspundă la anumite întrebări. 

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.