ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe a solicitat relocarea sau vânarea ursului din zona Şugaş Băi

28.06.2021

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a solicitat duminică Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor relocarea sau vânarea ursului care a atacat sâmbătă un bărbat în apropiere de Şugaş Băi.

Solicitarea vine după ce numărul exemplarelor de urs a crescut în acest an inclusiv în pădurile din jurul municipiului Sfântu  Gheorghe, mai ales în zona Șugaș Băi. Din păcate, de data aceasta s-a ajuns ca un bărbat de 50 de ani să fie atacat de urs în timp ce se afla la alergare pe un traseu marcat din zonă. Acesta a ajuns la Spital cu multiple plăgi mușcate și zgâriate în zona capului, a umărului, a spatelui și în zona toracică și abdominală.

Considerând că viața oamenilor este cea mai importantă, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a solicitat luarea măsurilor necesare pentru a reloca sau vâna ursul în cât mai scurt timp.

De asemenea, autorităţile locale au cerut încă din weekend Poliţiei Locale şi Jandarmeriei să intensifice activităţile de patrulare în zona respectivă pentru a creşte gradul de siguranţă.

Cred că este important să protejăm mediul natural și urșii, dar viața oamenilor este cea mai importantă! Știu că atacurile urșilor sunt o problemă sensibilă pentru mulți oameni, dar este nevoie de o acțiune decisivă și nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase. În România, vânarea de carnivore mari, cum ar fi urșii și lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovați plătesc prețul acestei decizii extreme! Această situație este acum de nesuportat și trebuie găsită o soluție la problema urșilor cât mai curând posibil, pentru că această situație a depășit limita normalității, iar echilibrul dintre om și vânatul mare periculos a fost rupt”, a declarat primarul Antal Árpád.

În acelaşi timp, facem un nou apel la oameni să aibă grijă și să circule cu atenție spre Şugaş Băi!

În cazul în care vă întâlniți cu ursul, vă recomandăm să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. De asemenea, este important să sunaţi la 112!

Şi în luna aprilie, Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Covasna despre apariția unei familii de urși în zona Şugaş Băi, solicitând luarea unor măsuri de îndepărtare a pericolului pe care îl reprezintă pentru viața și bunurile locuitorilor, bicicliștilor, alergătorilor și turiștilor.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii