ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe a felicitat cuplurile care au aniversat nunta de aur, diamant şi chiar platină

16.10.2023

22 de cupluri au participat la ceremonia de duminică

O ceremonie de felicitare a cuplurilor care aniversează nunta de aur sau de diamant a avut loc duminică la Casa Căsătoriilor din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Cele 20 de cupluri care au aniversat nunta de aur (50 de ani de căsnicie) și câte un cuplu care a sărbătorit 60, respectiv 70 de ani de căsnicie, au fost felicitate de primarul Antal Árpád, viceprimarul Vargha Fruzsina și pastorul Bisericii reformate fortificate din Sfântu Gheorghe, Dénes Katinka. 

Primarul Antal Árpád a felicitat cuplurile participante pentru exemplul oferit tinerilor. „Le mulțumesc şi pentru ceea ce au făcut pentru oraș, pentru că au creat valoare în domeniul în care au activat. Ați construit acest oraș și încercăm să continuăm această muncă”, a subliniat primarul.

„Astăzi vă sărbătorim pe dumneavoastră, astăzi ne-am adunat pentru dumneavoastră. Ceremoniile de acest gen ne apropie și vă apropie, pentru că drumurile și poveștile de viață similare, sau chiar etapele diferite ale vieții, pot fi interesante și emoționante pentru noi toți”, a spus viceprimarul Vargha Fruzsina în discursul ei. 

„Atunci când Dumnezeu îi atribuie cuiva o pereche, îi atribuie una care să fie prețuită, iubită și apărată”, a spus şi Dénes Katinka, pastor reformat.

Primăria Sfântu Gheorghe a creat o tradiție și de mai bine de 10 ani sărbătorește cuplurile care au împlinit 50, 60 sau chiar 70 de ani de căsnicie. Până în prezent, aproape 320 de cupluri au fost felicitate pentru perseverența, fidelitatea și dragostea lor. Ceremonia din acest an a inclus un buchet de flori, o felicitare aniversară și un prânz pentru cuplurile de vârstnici. Molnár Anita, elevă a Liceului de Arte „Plugor Sándor", și profesorul ei, Lőfi Gellért, au cântat la vioară și pian, ceea ce a făcut ca atmosfera evenimentului să fie și mai festivă.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe