ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Parcul din cartierul Ciucului se transformă într-un spaţiu comunitar modern cu un loc de joacă pentru copii

26.08.2021

Lucrările au început deja, noul parc urmând să poată fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a demarat lucrările de amenajare a unui nou parc şi a unui spaţiu comunitar în cartierul Ciucului, în zona de lângă Școala Generală „Gödri Ferenc”. Noul spaţiu creat va oferi locuitorilor o zonă ideală pentru activități moderne de agrement.

Lucrările vor include şi relocarea statuilor lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu, astfel încât spațiul deschis să poată fi mai bine folosit de locuitori.

Mobilier de exterior și bănci de grădină vor fi amplasate de-a lungul noilor alei, vechiul loc de joacă va fi renovat şi extins într-un perimetru neregulat, mobilierul fiind recondiționat și completat cu piese noi.

Parcul va fi traversat de două alei diagonale, urmărind traseul folosit si în prezent de locuitori. Restul suprafeței, cu excepția terenului de joacă, va fi amenajată cu gazon. O fântână arteziană va fi instalată la intersecția aleilor și vor fi create 15 noi locuri de parcare.

Va fi instalat un sistem modern de iluminat public, cu stâlpi la cele patru colțuri ale parcului și la intersecțiile aleilor pietonale, precum și două corpuri de iluminat la intrarea în blocul de locuințe care mărginește partea de vest a parcului. În acest scop, au fost deja instalate noi cabluri de electricitate și de internet. Locuitorii vor avea acces gratuit la internet wireless la fața locului.

De asemenea, lucrările au scos la iveală cabluri care nu au fost identificate corespunzător de către furnizorii de servicii, ceea ce a complicat lucrările de amenajare de până acum.

Lucrările de amenajare au început în această vară, iar parcul comunitar ar trebui să fie gata pentru a fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor. Prin crearea parcului, municipalitatea contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din cartierul Ciucului și, în același timp, spațiul este implicat în viața socială a comunității.

Municipiul Sfântu Gheorghe pune în practică un pachet de măsuri de regenerare a zonelor urbane, care va fi implementat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.