ro
 
Sâmbătă, 25. Septembrie 2021.

Parcul din cartierul Ciucului se transformă într-un spaţiu comunitar modern cu un loc de joacă pentru copii

26.08.2021

Lucrările au început deja, noul parc urmând să poată fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a demarat lucrările de amenajare a unui nou parc şi a unui spaţiu comunitar în cartierul Ciucului, în zona de lângă Școala Generală „Gödri Ferenc”. Noul spaţiu creat va oferi locuitorilor o zonă ideală pentru activități moderne de agrement.

Lucrările vor include şi relocarea statuilor lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu, astfel încât spațiul deschis să poată fi mai bine folosit de locuitori.

Mobilier de exterior și bănci de grădină vor fi amplasate de-a lungul noilor alei, vechiul loc de joacă va fi renovat şi extins într-un perimetru neregulat, mobilierul fiind recondiționat și completat cu piese noi.

Parcul va fi traversat de două alei diagonale, urmărind traseul folosit si în prezent de locuitori. Restul suprafeței, cu excepția terenului de joacă, va fi amenajată cu gazon. O fântână arteziană va fi instalată la intersecția aleilor și vor fi create 15 noi locuri de parcare.

Va fi instalat un sistem modern de iluminat public, cu stâlpi la cele patru colțuri ale parcului și la intersecțiile aleilor pietonale, precum și două corpuri de iluminat la intrarea în blocul de locuințe care mărginește partea de vest a parcului. În acest scop, au fost deja instalate noi cabluri de electricitate și de internet. Locuitorii vor avea acces gratuit la internet wireless la fața locului.

De asemenea, lucrările au scos la iveală cabluri care nu au fost identificate corespunzător de către furnizorii de servicii, ceea ce a complicat lucrările de amenajare de până acum.

Lucrările de amenajare au început în această vară, iar parcul comunitar ar trebui să fie gata pentru a fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor. Prin crearea parcului, municipalitatea contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din cartierul Ciucului și, în același timp, spațiul este implicat în viața socială a comunității.

Municipiul Sfântu Gheorghe pune în practică un pachet de măsuri de regenerare a zonelor urbane, care va fi implementat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe
24.09.2021

Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor
23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare

Consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a Municipiului Sfântu Gheorghe până în anul 2030
22.09.2021

Primăria îşi doreşte ca un număr cât mai mare de locuitori să vină cu propuneri

Program prelungit la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
22.09.2021

Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul II este 30 septembrie 2021.

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend
22.09.2021

Între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă dintr-un program bogat și divers.