ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Pământul ajunge în Parcul din Sfântu Gheorghe

14.07.2021

În perioada 30 iulie – 8 august, Primăria Sfântu Gheorghe aduce în centrul oraşului instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram. Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Instalația Gaia oferă posibilitatea rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D. 

Ne-am propus prin acest proiect să aducem planeta Pământ mai aproape ca niciodată de cei din Sfântu Gheorghe. Nu numai pentru a le oferi oamenilor o experiență unică prin care aceștia să devină conștienți de frumusețea planetei, dar şi pentru a realiza că protejarea Pământului stă doar în puterile noastre. Deciziile noastre de zi cu zi determină cum va arată această planetă peste 5, 10 sau 100 de ani, noi cei de astăzi suntem responsabili să dăm mai departe planeta aceasta așa cum artistul britanic Luke Jerram ne-a ilustrat-o prin instalația Gaia”, a declarat primarul Antal Árpád. 

Gaia face parte dintr-o serie de expoziții care fac înconjurul lumii, ajungând din China până în Europa sau Statele Unite ale Americii. De data aceasta, ea va fi expusă pentru 10 zile în Sfântu Gheorghe şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta, unde va fi acompaniată și de mai multe evenimente organizate de Primăria Sfântu Gheorghe şi care vor fi anunţate în perioada următoare.

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii