ro
 
Sâmbătă, 24. Februarie 2024.

Orașul nostru, steagul nostru!

04.10.2023

Până duminică mai puteţi semna pentru susţinerea steagului la standurile din oraș, iar apoi a doua etapă a campaniei va continua online și din ușă în ușă.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a relansat procesul de adoptare a steagului orașului printr-o campanie de strângere de semnături, după ce Curtea Supremă a anulat hotărârea de Guvern în acest sens.

Campania comunitară, lansată sub sloganul „Orașul nostru, steagul nostru”, are ca scop ca steagul orașului să poată fi arborat din nou pe fațadele clădirilor publice din Sfântu Gheorghe. Prin urmare, în prima fază a inițiativei, locuitorii sunt invitați să semneze petiția la standurile din oraș.

Strângerea de semnături a început pe 25 septembrie și va continua până duminică, 8 octombrie. După această dată, voluntarii vor continua să strângă semnături din ușă în ușă, iar pentru susținerea cauzei va exista și o platformă online.

Punctele de colectare a semnăturilor sunt deschise între orele 15 și 19:30 în zilele lucrătoare în următoarele locații:

  • în Parcul Elisabeta, la statuia Gróf Mikó Imre;
  • lângă magazinul Bertis din cartierul Ciucului;
  • lângă magazinul Bertis de pe bulevardul Grigore Bălan;
  • pe strada Bánki Donát, în piața agroalimentară;
  • lângă intrarea principală a magazinului Şugaş.

În weekend veţi putea semna la standul amenajat în Piața Centrală, între orele 10:00 și 16:00.

De asemenea, pe tot parcursul campaniei de strângere de semnături veţi putea susține cauza steagului orașului la biroul numărul 2 al Primăriei, situat în dreapta intrării principale a instituţiei (de luni până joi între orele 10-16, vineri între orele 10-15) și la sediul UDMR din Sfântu Gheorghe (strada Martinovics Ignác nr. 2), de luni până joi între orele 10-16 și vineri între orele 10-14.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe