ro
 

Canale pluviale deschise în cartierul Őrkő

19.09.2008

Canale pluviale deschise în cartierul Őrkő

Lucrările de construire a canalelor pluviale deschise în cartierul Őrkő vor fi finanţate din fonduri europene – reprezentanţii autorităţii locale au votat în favoarea predării proiectului în cadrul şedinţei ordinare la data de 16 septembrie 2008.

Valoarea totală a proiectului, în cadrul programului PHARE 2006 este de 222 270 euro (din care contribuţia primăriei municipiului Sfântu Gheorghe este de 22 270 euro). Documentaţia a fost pregătită de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Grupul de iniţiativă „Comunitatea Romă Őrkő”. Caietul de sarcini a proiectului cere specific ca pe lângă dezvoltările infrastructurale să figureze şi instruirea comunităţii rome. Grupul de iniţiativă „Comunitatea Romă Őrkő” s-a înfiinţat în februarie 2008, constituirea fiind acceptată prin dispoziţie, fiind nevoie însă şi de hotărârea Consilului Local, aceasta a fost votată acuma, pe data de 16 septembrie.

Din suma proiectului se va construi în str. Kender şi Váradi József  pe 1250 m lungime un drum de 3 m lăţime dotat cu canal pluvial deschis, şi un şanţ deschis de 600 m – ne informează viceprimara Sztakics Éva.

„Programul aceasta constă în punerea în vigoare pe plan local a strategiei naţionale de îmbunătăţire a situaţiei comunităţii rome. În cartierul Őrkő locuiesc circa 1500 oameni, şi din păcate în vremuri ploioase nu se poate circula pe aceea parte a oraşului. Din această cauză a fost important ca în primul rând să se construiească canalele pluviale deschise, iar sperăm că în viitor vom putea continua cu construirea sistemului de apă şi canalizare – ne-a declarat viceprimara Sztakics Éva.

Documentaţia proiectului va fi predat miercuri, la data de 17 septembrie 2008 – în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 16 septembrie au votat cu unanimitate privind hotărârea referitoare la aceasta.

 

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.