ro
 

Municipalitatea achiziţionează trei noi autobuze

20.06.2011

S.C. Multi – Trans S.A. continuă modernizarea începută în anul 2006 a societăţii de transport în comun. În legătură cu aceste lucruri a vorbit joi, domnul Tittesz Zoltán, directorul instituţiei, împreună cu primarul  Antal Árpád András.

În dezvoltarea societăţii, au urmat patru puncte strategice, a declarat domnul director  Tittesz Zoltán, acestea fiind modernizarea infrastructurii (staţii noi de autobuze, automate de bilete), reînnoirea parcului de autobuze, scăderea cheltuielilor şi pregătirea personalului. În perioada 2008 – 2011 s-au obţinut rezultate bune în toate cele patru domenii, printre altele reuşindu-se achiziţionarea, în anii 2008 şi 2010, a patru autobuze care nu au fost noi, dar într-o stare bună de funcţionare, lărgindu-se astfel, parcul de autobuze. Acestora se mai adaugă anul acesta încă trei, iar pentru achiziţionarea acestora au fost demarate deja, de către Consiliul Local, demersurile de cumpărare. Cele trei autobuze, fiecare din ele având valoarea de aproximativ 23.000 de euro, se preconizează că-şi vor începe serviciul în toamna acestui an.

În acelaşi timp, domnul director a mai adăugat că, începând de anul acesta, se vor schimba şi biletele, acestea vor fi bilingve şi vor avea mai multe elemente de siguranţă, deoarece li s-a adus la cunoştinţă că cele vechi au fost falsificate. Cele două tipuri de bilete vor putea fi folosite în paralel, până la data de 15 iulie, iar până la data de 31 iulie, cele vechi vor putea fi schimbate la sediul societăţii, dar nu se va putea călători decât cu cele noi. Conducerea societăţii doreşte să ia măsuri împotriva călătorilor fără bilete, aceştia reprezentând mai mult de un sfert din totalul utilizatorilor de transport în comun. În scurt timp se va introduce şi noua metodă de urcare în autobuze, acest lucru fiind posibil doar pe uşa din faţă, iar coborârea realizându-se pe uşa din spate – a mai declarat Tittesz.
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.