ro
 

Sfântu Gheorghe va fi oraşul balaurilor - încheiat

10.06.2011

În cadrul şirului de evenimente organizat cu ocazia aniversării  „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Asociaţia E.R.Sz.I. anunţă un concurs pentru artişti plastici, pentru crearea şi expunerea pe domeniul public a unor statui, tema fiind balaurii.

Conform proiectului, artiştii au posibilitatea să aleagă, ei înşişi, locul în care vor expune statuile. Planurile lucrărilor pot fi trimise până în data de 30 iulie, orele 14,00. Acestea trebuie depuse la Biroul de Imagine al Primăriei, pe strada Petőfi Sándor, nr. 6, Sfântu Gheorghe, atât în format digital (CD, DVD), cât şi în formă tipărită.

Vor fi două etape de premiere, în prima fază, un juriu format din 5 membri va alege, pe baza proiectelor depuse, zece proiecte care vor fi expuse. Municipalitatea îi va sprijini pe cei zece artişti, cu câte 900 de lei, sumă care poate fi folosită exclusiv pentru realizarea statuilor. Faza a doua este cea a concursului de  creaţie, în cadrul căreia, din lucrările expuse, juriul şi publicul va alege câştigătorul premiului. Creaţia care va fi considerată cea mai bună, din punctul de vedere al juriului, va primi premiul de 1.500 de lei, iar cea mai populară statuie va primi premiul de 700 de lei, şi va rămâne în locul în care a fost amplasat.  

Publicul va putea vota, în legătură cu statuile expuse, în formă electronică, pe site-ul www.sfantugheorghe550.ro, sau personal, la sediul Biroului de Imagine al Primăriei, prin completarea formularelor de vot, în perioada 8–21 septembrie 2011.

Informaţii suplimentare în legătură cu concursul se pot obţine la doamna Nagy Krisztina, la numărul de telefon 0742.562.072, sau la adresa de e-mail erszi.egyesulet@yahoo.com şi la Biroul de Imagine al Primăriei, la numărul de telefon 0267.312.000 şi la adresa de e-mail info550@sepsi.ro.

 

Regulament

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.