ro
 

Societatea de transport în comun va primi autobuze mai noi

03.03.2011

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, în acest an, a alocat bani pentru achiziţionarea a trei autobutze, astfel se va reuşi schimbarea acelor autobuze vechi, poluante şi incomode din parcul auto al Societăţii Multitrans – a declarat primarul Antal Árpád András. Edilul oraşului a menţionat că, din punctul lui de vedere, calitatea serviciilor de transport în comun se va îmbunătăţi simţitor.


„Pe termen lung, peste 5 – 6 ani, ar trebui achiziţionate autobuze noi, dar şi până atunci, datoria noastră este să îmbunătăţim calitatea transportului în comun. La sfârşitul anului trecut au fost cumpărate 4 autobuze marca Volvo şi, deşi nu erau noi, acestea au un consum de carburant mai scăzut, au încălzire şi sunt mult mai comode. În acest an, am achiziţionat încă trei, aflate în stare asemănătoare, astfel, numărul autobuzelor moderne, utilizate pentru transportul în comun, al Societăţii Multitrans crescând la 15. Sunt convins că, dacă oferim un transport în comun de calitate, va creşte şi numărul celor care-l vor utiliza.”- a mai adăugat primarul  Antal Árpád András.


Cel mai vechi autobuz, folosit şi azi, este un Icarus din 1979, informaţie pe care am aflat-o de la directorul societăţii, domnul Tittesz Zoltán. Acesta a mai menţionat că aceste autobuze vechi de 20 – 30 de ani, vor fi scoase din circulaţie.
În prezent, în zilele lucrătoare, Multitrans asigură transport pe 20 de linii, pe lângă transportul în oraş, sunt asigurate linii regulate pentru Câmpul Frumos, Coşeni, Chilieni şi Şugaş Băi, cât şi pentru angajaţii fafricilor aflate la marginea oraşului. Autobuzele care asigură transportul în comun, în oraş, parcurg 1688 de km, zilnic, realizând 135 de trasee.

Din numărul biletelor vândute, a abonamentelor şi a abonamentelor gratuite şi cu tarif preferenţial, rezultă un număr de 110 – 120 de mii de călători, în fiecare lună.


“În comparaţie cu anul 2009, anul trecut au crescut încasările cu 5%, ceea ce înseamnă că numărul călătorilor şi a călătoriilor a crescut. Numărul călătorilor se modifică, acesta depinzând foarte mult de starea vremii, de perioada de şcoală şi concedii, dar se simte foarte tare şi dacă se închide o fabrică. Scopul nostru este să asigurăm un transport de calitate, acesta fiind şi motivul achiziţionării noilor autobuze, reabilitării staţiilor de autobuz şi plasarea acelor afişe cu informaţii privind orarul.”- a declarat  domnul director Tittesz Zoltán.


Începând cu 1 iulie, în baza modelului din vest, călătorii se vor putea urca în autobuz doar pe uşa din faţă, şoferul fiind cel care va controla biletele şi abonamentele. „Avem foarte mulţi călători care nu cumpără bilete, aceasta fiind singura metodă de control şi astfel îi vom putea proteja pe cei care călătoresc cu bilete şi abonamente.”- a subliniat primarul Antal Árpád András.


\"\"
 Autobuzele marca Volvo, achiziţionate la sfârşitul anului trecut - foto, Henning János
 
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.