ro
 
Miercuri, 08. May 2024.

În faţa clădirii Bazarului, va fi stradă pietonală

21.02.2011

Aşa cum am mai prezentat, miercuri a fost semnat cel de-al 3-lea contract de finanţare al planului integrat de dezvoltare urbană, între Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. În legătură cu amănuntele planului, ne-a vorbit domnul primar Antal Árpád András.


- Sfântu Gheorghe va beneficia de o sumă importantă de bani pentru finanţarea unei noi părţi a planului integrat de dezvoltare. Despre care parte a proiectului este vorba?

- Planul integrat de dezvoltare urbană are cinci părţi. Acest contract de finanţare se referă la realizarea, în anul 2012, a parcării subterane, a modernizării clădirii Bazarului, a Clădirii Consiliului Judeţean, a Clădirii Prefecturii şi la crearea spaţiilor libere din  faţa acestora. Toate obiectivele menţionate în acest  contract, chit că este semnat deja, se vor realiza în intervalul 2012 – 2013. Celelalte părţi ale planului integrat de dezvoltare se pot demara, deja, anul acesta – Casa Bene, reabilitarea multor străzi, amenajarea parcului central, şi modernizarea Cantinei Sociale. O altă lucrare importantă pe care am demarat-o anul acesta şi o vom finaliza anul viitor, chiar dacă nu are legătură cu planul integrat de dezvoltare, este cel legat de transformarea nucleului oraşului. Este un plan cu desfăşurare pe un an şi jumătate, doi ani, prin care dorim să realizăm alei şi străzi pietonale în spaţiul delimitat de Teatrul „Tamási Áron”, Colegiul Székely Mikó şi Hotelul Hungaria, accesul realizându-se prin ganguri.

\"\"
Foto: Vargyasi Levente


- Ce trebuie ştiut în legătură cu această parte care se va realiza şi moderniza prin planul integrat de dezvoltare urbană?

- În primul rând, cel mai important lucru este să se ştie că va fi o zonă exclusiv pietonală, circulaţia auto va fi deviată. Este un lucru bineştiut că acea zonă a centrului este foarte circulată, dar din a doua jumătate a anului 2012, când vor începe anumite lucrări, se va modifica circulaţia în centrul oraşului, deoarece, până atunci, toate străzile din zonă vor fi reabilitate. În acelaşi timp, trebuie să demarăm şi lucrările la parcarea subterană.

- De modernizarea acestei zone, se va lega şi rezolvarea Pieţei Mihai Viteazul, ţinând cont că e în vecinătate? Până la începerea investiţiilor, se va rezolva problema reabilitării acestei pieţe?

- Aş dori ca lucrările la Piaţa Mihai Viteazul să se finalizeze anul acesta. Aproximativ jumătate din suma necesară lucrărilor, o avem deja şi mi-ar dori ca locuitorii oraşului să se poată  bucura de această zonă, începând cu anul viitor.

\"\"
 

\"\"
(Click pentru a mări imaginea)

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.