ro
 

Va fi anul infrastructurii

18.01.2011

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe se poate mândri cu faptul că anul care a trecut a fost unul cu multe succese şi realizări, şi după toate semnele, sensul pozitiv de dezvoltare de anul trecut, continuă şi în anul 2011. Despre cele mai importante idei şi proiecte ale acestui an, l-am întrebat pe domnul primar Antal Árpád András.

- Cum porneşte, în noul an, Consiliul Local municipal şi care sunt priorităţile?

Suntem în situaţia fericită ca proiectele depuse în ultimii doi ani să înceapă să prindă contur, am semnat deja câteva contracte de sponsorizare şi acum, la începutul anului, vom anunţa licitaţiile. Asta înseamnă că deja din primăvară, vor începe lucrările. Trebuie să se ştie că vorbim despre sume foarte, foarte mari, în comparaţie cu bugetul local. În legătură cu acest subiect, pentru acest an, ne-am propus cinci priorităţi. Una din aceste priorităţi este să continuăm lucrările la sala-studio a Teatrului Tamási Áron, lucrări care se vor finaliza în condiţii optime. Următorul proiect de importanţă majoră este amenajarea Pieţei Mihai Viteazul, al treilea este renovarea terenurilor sportive ale şcolilor şi punerea lor la dispoziţia locuitorilor, al patrulea se referă la reabilitarea termică, şi ultima prioritate, dar nu în ultimul rând, se referă la începerea lucrărilor de reconstrucţie a stadionului mic. În legătură cu acest ultim proiect trebuie spus că nu avem un scenariu optimist, nu cred că vom şi finaliza lucrările în anul 2011. În afara acestor proiecte, este de la sine înţeles că vom continua lucrările de canalizare, de amenajare de parcări – după cum se ştie, în anul 2010 am realizat 500 de locuri de parcare, iar pentru anul acesta ne-am propus 1000 de locuri – vom repara străzi şi trotuare, vom schimba stâlpi de electricitate. Anul 2011 va fi oricum anul infrastructurii şi, ce este foarte bine , este că putem progresa în diverse domenii, pe lângă infrastructura de care am amintit deja, în domeniul social, sanitar, învăţământului şi pe linia creerii de noi locuri de muncă.

- Aţi amintit despre sumele importante care intră în urma proiectelor . În lumina acestor date, dar şi în general, la ce fel de an financiar se poate aştepta oraşul Sfântu Gheorghe, sau în sens mai restrâns, Consiliul Local?

Eu tot o să fac referire la anul trecut, când ne-am propus o anumită sumă, şi la sfârşitul anului am înregistrat venituri la buget mult mai substanţiale. Practic, veniturile din 2010 au fost mai mari decât în anii 2008 şi 2009. În ceea ce priveşte anul acesta, normal că şi în continuare ne axăm pe programele guvernamentale, căci şi în 2010 am reuşit să accesăm sume importante. Ca o concluzie, aş spune că problema este cum vom cheltui banii şi cum vom coordona lucrările.

Este bine cunoscut că sunt câteva probleme care îşi aşteaptă rezolvarea urgent, a căror rezolvare o aşteaptă de mult timp, locuitorii oraşului. În legătură cu acestea, la ce să ne aşteptăm anul acesta?

Cu ocazia alegerilor din 2008, a avut loc o consultare a locuitorilor, în urma căreia au fost identificate cinci probleme de bază: clădirea Romtelecom din centrul oraşului, piaţa Mihai Viteazul, podul peste Olt, hotelul Bodoc şi soarta clădirii cinematografului Arta. Dintre acestea, practic, problema podului peste Olt este, în mare, rezolvată, amenajarea pieţei ar trebui rezolvată anul acesta, sperăm că şi situaţia hotelului Bodoc se va lămuri, iar lucrările de renovare a clădirii Romtelecom au început deja.
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.