ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita gratuit puieți de pomi fructiferi

20.03.2023

Actualizare! 

Vă anunţăm că din motive administrative, acţiunea de distribuire a pomilor fructiferi care trebuia să aibă loc pe 23-24 martie la Sfântu Gheorghe este AMÂNATĂ pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri şi vă mulţumim pentru înţelegere!

_______________________

Puieţii vor fi distribuiţi fără înscriere, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Pentru al treilea an consecutiv, Fundația Comunitară Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe distribuie gratuit puieți de pomi fructiferi locuitorilor din oraş, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia viitoare”.

La fel ca anul trecut, fiecare persoană poate solicita maxim 5 puieți pe adresă, scopul programului fiind de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania și de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase.

La program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieți pe familie (adresă). Solicitanții pot primi puieții dacă dispun de o suprafață potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanțe fiscale la bugetul local și se angajează să îngrijească pomii fructiferi.

Puieţii pot fi preluaţi doar personal, fără înscriere, pe baza unui act de identitate, în zilele de joi şi vineri (23-24 martie) între orele 9-15 de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului nr. 22), pe principiul „primul venit, primul servit”. 

În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege dintr-un număr total de aproape 1.300 de puieți de diferite soiuri: meri, peri, pruni, cireşi, vişini, caişi, piersici.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii