ro
 
Sâmbătă, 03. Iunie 2023.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita gratuit puieți de pomi fructiferi

20.03.2023

Actualizare! 

Vă anunţăm că din motive administrative, acţiunea de distribuire a pomilor fructiferi care trebuia să aibă loc pe 23-24 martie la Sfântu Gheorghe este AMÂNATĂ pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri şi vă mulţumim pentru înţelegere!

_______________________

Puieţii vor fi distribuiţi fără înscriere, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Pentru al treilea an consecutiv, Fundația Comunitară Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe distribuie gratuit puieți de pomi fructiferi locuitorilor din oraş, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia viitoare”.

La fel ca anul trecut, fiecare persoană poate solicita maxim 5 puieți pe adresă, scopul programului fiind de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania și de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase.

La program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieți pe familie (adresă). Solicitanții pot primi puieții dacă dispun de o suprafață potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanțe fiscale la bugetul local și se angajează să îngrijească pomii fructiferi.

Puieţii pot fi preluaţi doar personal, fără înscriere, pe baza unui act de identitate, în zilele de joi şi vineri (23-24 martie) între orele 9-15 de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului nr. 22), pe principiul „primul venit, primul servit”. 

În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege dintr-un număr total de aproape 1.300 de puieți de diferite soiuri: meri, peri, pruni, cireşi, vişini, caişi, piersici.

Cea de-a doua ediție a SepsiBook a fost un real succes
31.05.2023

Târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană s-au bucurat de mii de vizitatori zilnic și de o atmosferă deosebită

O nouă bază sportivă va fi realizată la Sfântu Gheorghe
30.05.2023

Firmele pot depune oferte pentru construirea noului patinoar artificial de lângă Arena Sepsi

O expoziție interactivă se deschide cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari în clădirea fostei fabrici de țigarete
30.05.2023

Expoziția va putea fi vizitată timp de 4 zile, începând cu 13 iunie, la primul etaj al fostei fabrici de țigarete.

Sepsi OSK prezintă trofeul Cupa României
25.05.2023

Sărbătoarea va avea loc vineri după-masă la stadionul echipei şi va cuprinde şi un concert Republic

Încep lucrările pe strada Ciucului, tronsonul dintre străzile Câmpului şi Lunca Oltului
25.05.2023

De asemenea, începând de săptămâna viitoare timp de 7 zile nu se va putea circula deloc pe strada Ciucului, tronsonul dintre străzile Bisericii şi Romulus Cioflec