ro
 
Sâmbătă, 25. Martie 2023.

Linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și de sănătate fizică și mintală

08.03.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat mai multe apeluri de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor se ridică la 950.000 lei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a deschis linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale. Bugetul total alocat pentru proiectele culturale este de 450.000 lei, iar pentru cele care vizează sănătatea fizică și mintală este de 500.000 lei în total. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele culturale este data de 17 martie - ora 15:00, iar pentru cele de sănătate fizică și mintală este de 3 aprilie, până în ora 16:00. 

Atât în cazul proiectelor culturale, cât și în cazul celor din domeniul sănătății fizice și mintale, solicitanții trebuie să fie persoane fizice și juridice fără scop patrimonial - asociații și fundații - sau culte religioase recunoscute conform legii. 

Linia de finanțare pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale a fost lansată pentru prima dată anul trecut și s-a bucurat de un mare succes, fiind depuse în total 45 de proiecte. Acestea au vizat teme precum: tabăra de vară a familiilor numeroase, muzică împotriva cancerului, prevenirea cyberbullying-ului în școală, dar și programe de educație sexuală pentru adolescenți. 

Câteva exemple concrete câștigătoare de finanțare în anii anteriori în cadrul liniilor de finanțare pentru cultură: activități artizanale, păstrarea tradițiilor, spectacole, ateliere profesionale, concursuri și concerte. În ceea ce privește proiectele sportive câștigătoare din anii trecuți, acestea au urmărit obiective precum: participarea la concursuri naționale, organizarea competiții locale, dar și de realizarea unor stagii de pregătire și perfecționare. 

La începutul anului, a fost lansat și un apel pentru proiecte sportive, unde suma alocată în total s-a ridicat la 400.000 de lei, iar cererile de finanțare trebuiau să fie relevante pentru inițiativa „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”. În perioada următoare, municipalitatea va lansa și un apel de candidaturi pentru proiecte de tineret. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenția concurenților potențiali să citească cu atenție apelurile, regulamentul pentru atribuirea contractelor de finanțare și lista anexelor obligatorii, deoarece experiența anilor trecuți indică faptul că multe idei remarcabile au fost respinse din motive administrative.

Puteți găsi mai multe informații despre apelurile de proiecte lansate de către municipalitate AICI.

Primăria Sfântu Gheorghe stinge luminile în Ora Pământului
22.03.2023

Evenimentul va fi marcat sâmbătă, 25 martie, între orele 20:30-21:30

Impozitele şi taxele locale pot fi plătite joi şi la Coşeni
20.03.2023

În ziua de 23 martie 2023, joi, impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi la Coşeni, la Casa comunală, între orele 9:00 – 13:00.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita gratuit puieți de pomi fructiferi
20.03.2023

Puieţii vor fi distribuiţi fără înscriere, pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Lucrări în valoare de peste 600 de milioane de lei la Sfântu Gheorghe
20.03.2023

Reabilitarea celor mai aglomerate străzi din oraș va începe la sfârșitul lunii aprilie

Săptămâna culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe, ediţia 30
16.03.2023

Un concert vocal-simfonic inedit (în deschidere), un spectacol de circ contemporan de talie mondială, două spectacole de teatru și două de dans, un musical, precum și un stand-up, un workshop și cinci spectacole de teatru de păpuși – așa se poate rezuma în câteva cifre Săptămâna culturală a Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an.