ro
 
Marți, 18. Iunie 2024.

Linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și de sănătate fizică și mintală

08.03.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat mai multe apeluri de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor se ridică la 950.000 lei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a deschis linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale. Bugetul total alocat pentru proiectele culturale este de 450.000 lei, iar pentru cele care vizează sănătatea fizică și mintală este de 500.000 lei în total. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele culturale este data de 17 martie - ora 15:00, iar pentru cele de sănătate fizică și mintală este de 3 aprilie, până în ora 16:00. 

Atât în cazul proiectelor culturale, cât și în cazul celor din domeniul sănătății fizice și mintale, solicitanții trebuie să fie persoane fizice și juridice fără scop patrimonial - asociații și fundații - sau culte religioase recunoscute conform legii. 

Linia de finanțare pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale a fost lansată pentru prima dată anul trecut și s-a bucurat de un mare succes, fiind depuse în total 45 de proiecte. Acestea au vizat teme precum: tabăra de vară a familiilor numeroase, muzică împotriva cancerului, prevenirea cyberbullying-ului în școală, dar și programe de educație sexuală pentru adolescenți. 

Câteva exemple concrete câștigătoare de finanțare în anii anteriori în cadrul liniilor de finanțare pentru cultură: activități artizanale, păstrarea tradițiilor, spectacole, ateliere profesionale, concursuri și concerte. În ceea ce privește proiectele sportive câștigătoare din anii trecuți, acestea au urmărit obiective precum: participarea la concursuri naționale, organizarea competiții locale, dar și de realizarea unor stagii de pregătire și perfecționare. 

La începutul anului, a fost lansat și un apel pentru proiecte sportive, unde suma alocată în total s-a ridicat la 400.000 de lei, iar cererile de finanțare trebuiau să fie relevante pentru inițiativa „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”. În perioada următoare, municipalitatea va lansa și un apel de candidaturi pentru proiecte de tineret. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenția concurenților potențiali să citească cu atenție apelurile, regulamentul pentru atribuirea contractelor de finanțare și lista anexelor obligatorii, deoarece experiența anilor trecuți indică faptul că multe idei remarcabile au fost respinse din motive administrative.

Puteți găsi mai multe informații despre apelurile de proiecte lansate de către municipalitate AICI.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.

SEPSI Inst. RUN – alergare în clădirile emblematice din Sfântu Gheorghe
06.06.2024

Pe 21 iunie, vineri, la Sfântu Gheorghe va avea loc pentru prima dată o cursă de alergare în care participanții vor putea alerga prin diverse instituții și clădiri emblematice ale orașului.

Aproape 1450 de intrări înregistrate în Sepsi Skatepark în prima lună de la deschidere
04.06.2024

Unul dintre cele mai moderne parcuri de acest gen din Transilvania a fost construit de Primăria Sfântu Gheorghe în spatele Sălii Sporturilor din cartierul Simeria, fiind o investiție foarte necesară, pentru că tinerii din oraș nu aveau o infrastructură adecvată pentru practicarea acestor tipuri de sporturi extreme.