ro
 

Începe programul „Dăm valoare rablei tale”

09.04.2021

Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism înmatriculat de cel puțin 10 ani în municipiu.

Având în vedere că pe 8 aprilie a fost adoptat bugetul local pe acest an, acum locuitorii pot aplica pentru programul multianual „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Bugetul alocat programului pentru acest an este de 1 milion de lei, însă dacă numărul de cereri epuizează bugetul alocat, municipalitatea îl va suplimenta, astfel încât toată lumea să poată beneficia de program.

Primăria acordă solicitanților 3.000 de lei pentru fiecare autoturism pentru transport de persoane cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Municipiul Sfântu Gheorghe, și s-a aflat în proprietatea acestora de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe.

Bine de ştiut! Având în vedere interesul crescut pentru acest program şi pentru a evita aglomeraţia la sediul Primăriei, autorităţile locale fac un apel la doritori să nu se prezinte cu documentația necesară încă din prima zi, deoarece programul poate fi accesat pe tot parcursul anului. Suma alocată în bugetul din acest an este de 1 milion de lei și, dacă va fi necesar, administrația locală va suplimenta această sumă.

Scopul Programului constă în eliminarea din trafic a autoturismelor uzate mai vechi de 10 ani, poluatoare ale mediului, care ocupă de cele mai multe ori domeniul public și așa supraaglomerat, de a întineri flota de mașini din oraș și, astfel, de a reduce poluarea.

Persoanele fizice sau juridice interesate trebuie să depună sau să trimită prin mail la adresa petitii@sepsi.ro o cerere completată și semnată. Formularul cererii poate fi ridicat de la Biroul de Registratură al Primăriei sau poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (click AICI).

O listă a documentelor necesare, criteriile pentru persoanele fizice și juridice care participă la program și detalii suplimentare pot fi găsite AICI.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.