ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

În Sfântu Gheorghe, toată lumea poate colecta separat deșeurile biodegradabile

19.10.2020

Colectarea selectivă a deșeurilor biodegradabile este obligatorie nu numai în Sfântu Gheorghe, ci și la nivelul Uniunii Europene, inclusiv în România.

În Sfântu Gheorghe, din a doua jumătate a lunii octombrie, va fi posibil să se colecteze separat deșeurile care se descompun în toate punctele orașului. Este important să știm că, în conformitate cu directivele UE, toată lumea din mediul rural este obligată să rezolve acest lucru prin compostare, motiv pentru care nu este introdusă o colectare separată pentru astfel de materiale.

„Până la mijlocul săptămânii viitoare vom finaliza distribuția găleților pentru deșeuri biodegradabile în Sfântu Gheorghe. Ajutăm oamenii acolo unde putem, așa că oferim câte o găleată fiecărei gospodării. Nu este obligatoriu ca oamenii s-o folosească, pot colecta şi în altceva, noi am intenționat să ajutăm, pentru că ştim că nu este posibil ca toată lumea să cumpere o găleată separată pentru acest scop” – a spus directorul TEGA, Máthé László.

În timp ce mai mulți oameni au sesizat în ultima vreme că locuitorii de la blocuri nu acordă suficientă atenție faptului că numai deşeurile bio trebuie colectate la tomberonul special amplasat în acest sens, Máthé László este optimist: „În primele momente când am început colectarea selectivă, au apărut și astfel de probleme. A fost nevoie de timp pentru ca materialul selectiv să fie atât de pur, cred că situația este similară acum, dar oamenii răspund bine la asta. De exemplu, a trebuit să plasăm mai multe containere de colectare în unele puncte, pentru că se umpleau foarte repede. Aici aș dori să subliniez că este și sarcina TEGA să explice de ce este important să fim atenți la aceste lucruri, planificăm cu siguranță o campanie de informare pentru a explica în mod specific locuitorilor ce trebuie să facă şi care este procedura corectă”.

Nimic nu vorbeşte mai mult despre importanța colectării selective a deșeurilor biodegradabile decât faptul că în Sfântu Gheorghe, TEGA, cu sprijinul ADI SIMD, a predat în această perioadă către 3.000 de gospodării câte un sac de pământ pentru flori obţinut din deșeuri bio locale. Oficialii companiei atrag atenția celor care locuiesc în case particulare din Sfântu Gheorghe și nu se aflau acasă în momentul în care au fost distribuiţi sacii, că îi pot solicita de la Punctul de Colectare al TEGA din strada Energiei nr. 2, între orele 8:00 și 20:00 în zilele lucrătoare.

De asemenea, proprietarii locuințelor care nu au preluat găleată destinată deșeurilor biodegradabile o pot obţine de la sediul central al TEGA din strada Crângului, lângă Piaţă, de luni nă vineri între orele 9:00-15:00.

(Biroul de Presă al TEGA S.A.)

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii