ro
 
Sâmbătă, 25. Septembrie 2021.

Începe renovarea lacului din zona Gării

31.08.2021

Lucrările de renovare și restaurare a lacului şi a împrejurimilor vor începe la mijlocul lunii septembrie

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice, obligatorii pentru eliberarea autorizației de construcție. Această condiție a fost îndeplinită înainte de termen de către experții Muzeului Național Secuiesc.

În același timp, s-a desfășurat o procedură de achiziție publică pentru selectarea constructorului, care a fost câștigată de companii locale. Lucrările vor fi demarate după semnarea unui acord cu Ministerul Culturii, care a pus condiția ca lucrările să se desfășoare în continuare sub supraveghere arheologică. 

Într-o primă etapă, zona va fi nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. Pentru a compensa pierderile de apă vor fi folosite pompe, astfel făcând lacul potrivit pentru plimbări cu barca.

Prin lucrările de reabilitare a lacului din zona Gării și a împrejurimilor sale vor fi create aproape trei hectare de spațiu verde, care vor include alei pietonale, toalete, o cafenea, dar și o pistă de alergare acoperită cu tartan, terenuri de baschet și de fotbal. Vor fi amenajate locuri de parcare, va fi pusă în funcțiune o rețea publică de internet wireless, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice și tehnologie LED. Zona va fi monitorizată cu camere de supraveghere.

Proiectul tehnic a trebuit să fie modificat de mai multe ori din cauza reglementărilor stricte, astfel încât lucrările pot începe abia acum.

Investiția, în valoare de aproape 18 milioane de lei, este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite AICI.

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe
24.09.2021

Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor
23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare

Consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a Municipiului Sfântu Gheorghe până în anul 2030
22.09.2021

Primăria îşi doreşte ca un număr cât mai mare de locuitori să vină cu propuneri

Program prelungit la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
22.09.2021

Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul II este 30 septembrie 2021.

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend
22.09.2021

Între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă dintr-un program bogat și divers.