ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Evenimente culturale și programe de tineret de succes în ultimii doi ani

03.11.2022

25 de evenimente reușite și 8 programe lansate - viceprimarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, a prezentat un bilanț privind realizările legate de tineret și cultură din actualul său mandat. La discuția cu presa au participat și cei de la cabinetul viceprimarului, Biroul pentru Tineret, angajații Casei de Cultură „Kónya Ádám" și coordonatorul de voluntari.

În acest an, 25 de evenimente culturale au fost organizate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și instituțiile sale subordonate, dar și cu implicarea unor instituții externe precum Consiliul Județean Covasna, MCC, Festivalul Vibe, Asociația Culturală și de Tineret Porspero, Grupul PONT și Asociația Centrum Studiorum.

„În primul rând, aș dori să evidențiez Sepsi Tabakó Festival printre noile evenimente. Acesta a fost evenimentul care, din multe puncte de vedere, a adus cele mai multe noutăți, deoarece a trebuit să creăm o experiență de festival. Având în vedere că am ajuns la peste 21.000 de persoane, cred că am reușit acest lucru. Ștacheta a fost pusă sus, dar vom încerca să o ridicăm în fiecare an când vom putea organiza festivalul", a declarat viceprimarul. De asemenea, a avut loc prima ediție a Târgului de carte şi festivalului de literatură contemporană SepsiBook și a Festivalului de Jazz, cu o participare peste așteptări. Aceasta a mai adăugat: „În ultimii doi ani, am reușit să dezvoltăm o echipă formată din oameni care pot gândi, organiza și iniția programe împreună."

Planurile pentru anul viitor includ crearea unei echipe stabile de voluntari, care vor fi motivați printr-un sistem de recompense bazat pe experiențe. „Voluntarii sunt foarte importanți pentru noi, pentru că putem ajunge la mai mulți tineri prin intermediul celor activi", a explicat angajata Biroului pentru Tineret, Ferencz Júlia. 

În ultimii doi ani, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Biroul pentru Tineret, a lansat în total 5 programe pentru tineri, printre care se numără sprijinul pentru plata chiriilor, programul de învăţare a limbilor română şi maghiară și programul de internship, precum și inițiativele „Noi, femeile” și effAct, dar și continuarea programului Burse pentru Studenți. 

Ca răspuns cererilor primite, programul de învățare a limbilor română şi maghiară a fost extins în acest an și pentru locuitorii cu vârsta de peste 35 de ani, iar înscrierile vor fi deschise începând cu 14 noiembrie. Planurile pentru anul viitor includ extinderea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Sfântu Gheorghe pentru a include strategii culturale și de tineret și punerea în aplicare a Planului de acțiune al Parlamentului tinerilor. 

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii