ro
 

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe

08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte

Pentru că ne pasă de mediul înconjurător şi încercăm să contribuim cât putem de mult la eliminarea deşeurilor din natură, începând cu această ediţie a Zilelor oraşului, Primăria Sfântu Gheorghe va pune la dispoziţia clienţilor şi comercianţilor doar pahare ecologice reutilizabile.

Astfel, toate băuturile din cadrul evenimentului vor fi servite într-un pahar reutilizabil personalizat şi realizat împreună cu cei de la ZĂ KUP. Este vorba de un pahar care se poate agăța de borsetă, buzunar, rucsac, lăsându-te să te distrezi în voie.

Pentru a-l utiliza, trebuie urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comanzi prima ta băutură și o primești într-un pahar reutilizabil pentru care vei plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucură-te de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comanzi o băutură nouă, dai paharul vechi şi vei primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final îţi recuperezi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului, după ce înapoiezi paharul aşa cum l-ai primit, sau îl poți păstra ca suvenir și să-l folosești de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde. 

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte să permanentizeze utilizarea paharelor reutilizabile, astfel că berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare la următoarele evenimente organizate în oraș, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun. Băuturile scurte și alimentele vor fi vândute în ambalaje degradabile.

De altfel, încă de acum câţiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe le-au solicitat comercianţilor să folosească materiale cât mai prietenoase cu mediul în zona de alimentaţie publică, atât pentru servirea mâncării, cât şi în cazul paharelor pentru băuturi.

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului