ro
 
Miercuri, 04. August 2021.

Decorul de vară al #SEPSI este gata

21.07.2021

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a îmbrăcat, pentru a cincea oară, literele gigantice #SEPSI din Piața Centrală într-o ținută tematică. Exteriorul inspirat din viața mării a fost creat de către graficienii locali Szederjesi Szidónia și Fazakas Noémi, iar execuția lucrării a fost realizată de asemenea cu ajutorul unei firme locale. Lucrarea va putea fi admirată până la sfârșitul verii.

Literele gigantice albe au fost instalate în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe în luna martie a anului trecut și de atunci exteriorul acestora a fost reînnoit în fiecare sezon de către florarii locali, iar cel mai recent cu ajutorul amprentelor colorate ale copiilor din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Copilului.

Literele gigantice reprezintă instalația definitorie a orașului Sfântu Gheorghe, oferind artiștilor locali posibilitatea de a-și expune lucrările pe suprafața acesteia. Municipalitatea își dorește ca în anii următori, instalația #SEPSI să ia și mai multe forme bazate pe ideile artiștilor locali.

În luna august, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor avea parte de o altă noutate care să anime spațiul din centrul orașului, atunci când mult îndrăgita ramă foto, decorată de florarii locali, își va face din nou apariția. 

 

 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe așteaptă înscrierile pentru aniversarea nunții de aur sau de diamant
03.08.2021

În acest an, cuplurile care au sărbătorit a 50-a sau a 60-a aniversare a căsătoriei în 2020 sau 2021 pot să își depună înscrierile pentru acest eveniment.

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
02.08.2021

Pe 6 august, etapa a treia a turului va avea punct de plecare şi sosire Municipiul Sfântu Gheorghe

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.