ro
 
Joi, 25. Aprilie 2024.

Concurs de videolecturi SepsiBook pentru elevi: Fii vocea cărților tale preferate!

29.03.2022

Organizatorii târgului de carte și festival de literatură contemporană SepsiBook lansează un concurs adresat elevilor claselor 0-12 din județul Covasna. Acesta constă în realizarea unui videoclip care să prezinte recomandarea unei cărți preferate, care este scrisă de un autor sau o autoare contemporană. Se așteaptă videoclipuri în trei categorii: clase primare, gimnaziale și liceale. Elevii claselor primare pot cere ajutorul părinților/cadrelor didactice.

Cele mai bune videoclipuri vor fi selectate de către un juriu profesionist și publicate pe site-ul SepsiBook, respectiv pe pagina de Facebook a evenimentului. În plus, pe baza unei votări online, un videoclip va fi ales pentru premiul publicului. Primii trei clasați și câștigătorul premiului publicului vor primi câte un pachet de cărți. Concurenții pot alege orice carte preferată, iar videoclipul trebuie să aibă o durată de cel mult 3 minute. Trebuie inclus în videoclip numele autorului și titlul cărții, iar la sfârșitul înregistrării să fie rostit următorul text: SepsiBook, 26 - 29 mai, Arena Sepsi, Răsfoiește experiențe!

Înregistrarea trebuie realizată în mod landscape, cel puțin la calitate HD, în format mp4, iar fișierul trimis la sepsibook@gmail.com, utilizând un serviciu de transfer de fișiere (de ex. wetransfer).
E-mailul trebuie să conțină numele concurentului, datele de contact și numele școlii, iar la subiect să figureze: SepsiBook Videocall. Termenul limită pentru trimiterea înregistrărilor este 14 aprilie 2022.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie