ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Căminul de bătrâni „Zathureczky Berta” continuă să ofere servicii de înaltă calitate

27.02.2023

Oficiul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor a aplicat recent o amendă de 10.000 de lei Căminului de bătrâni „Zathureczky Berta”, aflat sub autoritatea Direcției de Asistenţă Socială Sfântu Gheorghe, iar problemele semnalate au fost rezolvate în timpul controlului. Primăria oraşului a luat poziție cu privire la acest subiect.

Instituția a fost amendată pentru margarină, frunze de dafin şi mărar uscat care erau expirate, vase emailate şi linguri de lemn uzate, dar și teste medicale și insulină depozitate  în frigider într-un sertar separat, închis, departe de alimente. În cazul meniului săptămânal, substanțele alergenice și produsele congelate utilizate nu au fost indicate lângă meniurile zilnice, așa cum cere OPC. În ceea ce privește cele două încăperi în care au fost semnalate probleme, tencuiala nu era căzută din tavan, așa cum s-a menţionat în mod eronat pe rețelele de socializare, dar pereții erau uzi din cauza unei țevi sparte, probleme care au fost rezolvate în timpul controlului. Precizăm că motivele sancțiunii nu afectează activitățile din instituție, iar personalul va continua să se asigure că rezidenții se simt confortabil, în siguranță și ca acasă. Rezidenții căminului vor avea în continuare tot ceea ce au nevoie, deoarece Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va continua să asigure toate cele necesare, așa cum a făcut-o dintotdeauna, pentru instituția aflată sub jurisdicția sa.

Directoarea Căminului, Klárik Mária, a declarat că amploarea pedepsei a fost excesivă în comparație cu amploarea problemelor, subliniind că „dacă lucrurile nu sunt în regulă aici, nu sunt în regulă nicăieri în țară” și a subliniat percepția pozitivă a rezidenților căminului asupra serviciilor oferite de instituție. Mai mult, conducerea Căminului invită jurnaliştii să facă un tur al instituției, prezentând serviciile oferite.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.