ro
 
Vineri, 19. Aprilie 2024.

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta

23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Vizitatorii se vor putea bucura nu doar de șansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci și de alte atracții.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, în zona lacului vor fi amenajate mai multe spații de relaxare și de distracție. Astfel, cei care vor veni să admire Gaia, vor putea să-și facă poze în fiecare seară în cadrul unui photo booth special amenajat cu această ocazie, dar și să facă mişcare alături de cei dragi pe o bicicletă tandem care va fi amplasată lângă instalația de lumină.

Bicicleta poate fi utilizată de maxim trei persoane simultan, care trebuie să pedaleze în sincron. În mod simbolic, provocarea pentru vizitatori este ca în cele 10 zile să pedaleze în total 560 de km, adică vârsta pe care o are oficial oraşul Sfântu Gheorghe. Distanţa înseamnă un drum dus-întors până la Cluj-Napoca, de exemplu, iar în acest sens va fi amplasat un kilometraj care să măsoare distanţa parcursă prin pedalare.

Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată de britanicul Luke Jerram pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. 

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

 

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.