ro
 
Sâmbătă, 25. Septembrie 2021.

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta

23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Vizitatorii se vor putea bucura nu doar de șansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci și de alte atracții.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, în zona lacului vor fi amenajate mai multe spații de relaxare și de distracție. Astfel, cei care vor veni să admire Gaia, vor putea să-și facă poze în fiecare seară în cadrul unui photo booth special amenajat cu această ocazie, dar și să facă mişcare alături de cei dragi pe o bicicletă tandem care va fi amplasată lângă instalația de lumină.

Bicicleta poate fi utilizată de maxim trei persoane simultan, care trebuie să pedaleze în sincron. În mod simbolic, provocarea pentru vizitatori este ca în cele 10 zile să pedaleze în total 560 de km, adică vârsta pe care o are oficial oraşul Sfântu Gheorghe. Distanţa înseamnă un drum dus-întors până la Cluj-Napoca, de exemplu, iar în acest sens va fi amplasat un kilometraj care să măsoare distanţa parcursă prin pedalare.

Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată de britanicul Luke Jerram pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. 

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

 

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe
24.09.2021

Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor
23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare

Consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a Municipiului Sfântu Gheorghe până în anul 2030
22.09.2021

Primăria îşi doreşte ca un număr cât mai mare de locuitori să vină cu propuneri

Program prelungit la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
22.09.2021

Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul II este 30 septembrie 2021.

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend
22.09.2021

Între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă dintr-un program bogat și divers.