ro
 
Joi, 25. Aprilie 2024.

Au fost depuse șase propuneri pentru realizarea unei statui a poetului Petőfi Sándor

03.11.2022

Au fost depuse șase propuneri, dintre care patru din Ungaria și două din Transilvania, pentru realizarea unei statui în mărime naturală a poetului Petőfi Sándor. Amplasamentul operei de artă propuse va fi în zona neamenajată de la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 și Zefirului, unde vor avea loc și lucrări de amenajare a spațiului.

Juriul va anunța rezultatele apelului cel târziu pe 30 noiembrie 2022, iar data dezvelirii operei de artă este 29 iulie 2023.

La inițiativa Fundației pentru Presa Maghiară din judeţul Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a anunțat în august 2022 organizarea unei licitații pentru realizarea unei statui în mărime naturală a poetului Petőfi Sándor, concurs deschis oricărei persoane fizice sau juridice care, eventual împreună cu un peisagist sau arhitect, se angajează să îndeplinească sarcina anunțată în licitație.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie