ro
 

Au fost anunţaţi câştigătorii primei ediţii Best of Sepsi

11.02.2024

Gala de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă seara la Sfântu Gheorghe.  

Amânată din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvern pe finalul anului trecut, Gala primei ediţii Best of Sepsi a avut loc sâmbătă seara la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Într-un cadru festiv şi în faţa a aproape 400 de spectatori, cei 45 de finalişti desemnaţi în urma nominalizărilor făcute de locuitori au urcat pe rând pe scenă pentru a primi recunoaştere şi aplauze pentru că sunt eroii de zi cu zi ai comunităţii noastre.

În toamna anului trecut, pe site-ul bestofsepsi.ro s-au înregistrat în total 41.859 de voturi pentru cei 45 de finaliști din cele 9 categorii, iar în cadrul Galei de sâmbătă au fost anunţaţi şi premiaţi câştigătorii.

Toţi cei 45 de finalişti au fost premiaţi pe scenă de către primarul Antal Árpád şi viceprimarii Vargha Fruzsina şi Tóth-Birtan Csaba cu diplome, medalii personalizate şi buchete de flori, iar câştigătorii au primit şi trofeele Best of Sepsi.

În urma voturilor publicului, câştigătorii primei ediţii Best of Sepsi sunt: Cristina Dumitrescu (ospătar la Pivniţa Sfântu Gheorghe – categoria Vânzători, lucrători în domeniul HoReCa), Rozsondai András (curier – categoria Furnizori de servicii), Dr. Mild Edit (medic dermatolog – categoria Lucrători din domeniul sănătății), Benkő Éva (Fundația Guzsalyas – categoria Artiști și profesioniști din domeniul creativ), Szőts Dániel Ernő (profesor de muzică – categoria Educaţie), Préda Csaba (antrenor karate – categoria Sportivi şi antrenori), Péterfi Ágnes (pastor unitarian – categoria Slujitori ai bisericii), Buna Hunor (Asociaţia Salvatore – categoria Siguranţă şi ordine publică), Igyártó Nándor (Asociația Justice for Animals – categoria Activiști, voluntari).

În discursul său din cadrul Galei, primarul Antal Árpád le-a mulţumit finaliştilor că sunt eroii noştri de zi cu zi şi pentru că au ales să rămână acasă.

„Dacă aș putea să am un mesaj pe care să îl luați acasă și să îl transmiteți astăzi, să fie acesta: pornind de la finaliştii noștri din această seară, să încercăm cu toții să trăim în fiecare zi în această comunitate, în orașul nostru, în aşa fel încât să fim cea mai bună versiune a noastră!”, a spus printre altele primarul Antal Árpád.

Pe lângă finalişti şi invitaţii lor, în public s-au aflat şi personalităţi locale din Sfântu Gheorghe, oameni de afaceri, dar şi aproximativ 100 de locuitori ai oraşului care s-au înscris special pentru a lua parte la Gală.

De asemenea, pentru marcarea evenimentului, pe instalaţia #SEPSI din Piaţa Centrală au fost inscripţionate numele tuturor celor peste 1.200 de persoane nominalizate în cadrul acestei ediţii.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat proiectul Best of Sepsi din dorinţa să descopere şi să premieze eroii de zi cu zi care, prin bunătatea, grija și cunoștințele lor ajută comunitatea locală, făcând din Sfântu Gheorghe un loc mai frumos, mai locuibil și mai primitor. Evenimentul se doreşte a deveni o tradiţie în viaţa oraşului, astfel că la finalul acestui an urmează să fie organizată a doua ediţie Best of Sepsi.

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului