ro
 

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend

22.09.2021

Vineri, 24 septembrie începe a 14-a ediție a Zilelor Sportive din Sfântu Gheorghe. Evenimentul de trei zile se desfășoară în mai multe locații din oraș, iar organizatorii vor să ofere un program cât mai divers și bogat pentru participanți și speră că toată lumea va găsi ceva pe placul său. 

Nemes Áron, directorul Clubului Sportiv Școlar și organizator, a declarat recent: „după mai bine de un deceniu, anul trecut am fost nevoiți să anulăm evenimentul, mai mult, aproape toate activitățile sportive s-au desfășurat cu reguli stricte și locuri limitate. Această situație ne-a afectat pe toți, atât profesioniștii cât și amatorii și iubitorii de sport. Nu știm deocamdată ce ne rezervă viitorul, de aceea Zilele Sportive din acest an oferă o serie mai largă de programe și conținut mai divers. Ediția din acest nu s-ar realiza fără sprijinul și suportul imens al organizațiilor și asociațiilor regionali de sport și sportivilor individuali.

Organizatorul a adăugat de asemenea că scopul evenimentului, ca și în anii precedenți, este dublu: să aducă cât mai aproape plăcerea mișcării în rândul locuitorilor respectiv să funcționeze ca o platformă de vizibilitate pentru diferitele tipuri de sport deja existente în oraș. ”Evenimentul se va desfășura în 26 de locații, în organizarea a 65 de asociații. Ziua de sâmbătă va fi cea mai aglomerată cu un total de 87 de programe, duminică se vor derula 57 de programe iar vineri numai 12. Deci vom avea un weekend abundent în posibilități de mișcare, vă încurajez pe toți să veniți, să participați la ceea ce vă place cel mai mult, sunt sigur că toată lumea va găsi ceva interesant, indiferent de vârstă. Să profităm de această ocazie și să ne mișcăm în aer liber, cât mai putem”, a precizat Nemes Áron.

Programul complet este disponibil pe site-ul www.sportnapok.ro, în cadrul evenimentului, între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă din activități precum: antrenamente în aer liber, ciclism și alergare de noapte, squash, fotbal, streetball, paradă de automobile retro, tur MTB, cursă de obstacole Spartan, simulator auto, performanță de șah, spectacol de dans, show de jonglerie foc, patinaj artistic, hochei, alpinism artificial, discuție deschisă cu Ciprian Anton, ambasadorul Comitetului Național Paralimpic din România și multe altele.

Organizatorii pun accent mare pe securitate: îi îndeamnă pe toți participanții să respecte reglementările Covid în vigoare pe toată durata evenimentului, de asemenea atrag atenția și asupra faptului că vor exista măsuri suplimentare în unele locații, de ex. va fi necesară purtarea măștii la programele care se desfășoară în interior.

 

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.