ro
 
Luni, 06. Februarie 2023.

Un nou SepsiBook la sfârșitul lunii mai

05.12.2022

În ultimul weekend al primăverii anului viitor va avea loc cea de-a doua ediție a târgului de carte și a festivalului de literatură contemporană SepsiBook. Organizatorii au stabilit perioada exactă: 25-28 mai 2023, la Arena Sepsi.

Interesul pe care prima ediție a SepsiBook l-a generat în rândul publicului din Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna, a depășit cu mult așteptările noastre. Acest lucru ne încurajează în mod evident să continuăm, intenția noastră fiind aceea de a oferi comunității noastre un eveniment livresc care va consolida și mai mult consumul cultural conștient în orașul nostru”, a subliniat primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

SepsiBook este rezultatul colaborării a patru instituții care au realizat că lipsește și este necesar un târg de carte în Judeţul Covasna. Sunt convins că, pe termen lung, va deveni un eveniment important pe agenda culturală a Ținutului Secuiesc”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Arena Sepsi s-a dovedit a fi un loc de desfășurare excelent, cu 130 de invitați și 80 de puncte de program pentru prima ediție a târgului de carte, iar aproximativ 7.000 de persoane au vizitat SepsiBook în cele patru zile. 

Am ridicat ștacheta la un nivel înalt încă de la prima ediție a SepsiBook și, ca organizatori, este o provocare să menținem același nivel. Este un avantaj faptul că avem o echipă de organizare bine pusă la punct, iar în curând vom începe consultările cu editurile și autorii pentru a-i găzdui la SepsiBook anul viitor”, a declarat directorul Bibliotecii Județene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs, care este și director de programe al SepsiBook.

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook este organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Biblioteca Județeană „Bod Péter” și Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul 2023
03.02.2023

Data limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 06.03.2023, ora 16:00

Sâmbătă, 4 februarie, va fi deschis la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
31.01.2023

Direcţia de Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe anunţă că sâmbătă, 4 februarie, va avea program cu publicul între orele 8:00 şi 13:00 la sediul din str. Oltului nr. 2.

Modificări în procedura de avizare a evenimentelor publice care presupun restricţii de circulaţie
31.01.2023

Organizatorul este obligat ca înainte de solicitarea avizului Comisiei de avizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei, să solicite avizul Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Covasna pentru restricţiile de circulaţie necesare.

Începe sezonul de schi la Şugaş Băi!
28.01.2023

Primăria Sfântu Gheorghe şi Sepsi ReKreativ anunţă că duminică, 29 ianuarie, va fi deschisă pentru public pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi.