ro
 
Vineri, 21. Ianuarie 2022.

Tarifele TEGA rămân neschimbate

12.01.2022

„Anul 2022 a adus creșteri semnificative de prețuri pentru majoritatea companiilor de utilități publice din țară. Tarifele noastre nu au fost printre cele mai scumpe de până acum, iar cele mai ieftine au fost în mare parte în localități în care nu au fost colectate separat deșeurile sau le-au depozitat în vechile gropi de gunoi, fără a lua în considerare riscurile pentru mediu. Oamenii au destule probleme cu scumpirea gazului și a energiei electrice și am vrut să nu fie nevoiți să plătească mai mult în 2022 pentru salubrizare, iar deocamdată se pare că putem păstra tarifele de anul trecut”, a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Astfel, în acest an TEGA S.A. va continua să ofere opțiuni de plată preferențiale pentru cei care doresc să plătească în avans: până la 30 aprilie, cei care plătesc în avans vor beneficia de o reducere de 10% pentru întregul an și de o reducere de 5% pentru jumătate de an. Reducerea se aplică, de asemenea, persoanelor juridice al căror contract stabilește în avans cantitatea de deșeuri.

Persoanele în vârstă de peste 70 de ani cu o pensie mai mică de 800 de lei nu trebuie să plătească deloc pentru colectarea deșeurilor, în timp ce persoanele cu o pensie de 801-1000 de lei beneficiază de o reducere de 50%. Este important de reținut că reducerea este valabilă numai dacă cererea este susținută de un cupon de pensie din acest an, a cărui depunere trebuie făcută până în ultima zi a lunii martie și care trebuie depus din nou în fiecare an.

De asemenea, societatea TEGA S.A. îi roagă pe locuitorii din Sfântu Gheorghe și Baraolt să depoziteze pomii de crăciun de care nu mai au nevoie lângă coșurile de gunoi și să nu-i arunce în tomberoane.

Sursa: TEGA S.A. 

Traseu prelungit pentru trenuleţul turistic din Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Acum sunt posibile și rezervările de grup 

Noi reguli pentru accesul în instituţiile Primăriei Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Având în vedere noile măsuri adoptate de Guvern, accesul în Primăria Sfântu Gheorghe şi în instituţiile subordonate se va face doar în condițiile prevăzute de lege. 

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără apartamente sau case de locuit care vor fi locuințe de necesitate
14.01.2022

Ofertele se pot depune personal la Registratura Primăriei sau prin email la info@sepsi.ro până la data de 15 februarie 2022.

Piscina din Sfântu Gheorghe va fi reabilitată
13.01.2022

Până la începerea lucrărilor, piscina nu va fi redeschisă din cauza pierderilor foarte mari

S-au modificat prețurile pentru serviciile de agrement din Şugaş Băi
13.01.2022

Este prima majorare de preţuri din ultimii 7 ani şi a fost cauzată inclusiv de scumpirea costurilor la utilităţi