ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă

23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare. 

Primăria Sfântu Gheorghe a început în această săptămână montarea instalaţiilor de lumini pentru sărbătorile de iarnă. Deşi ordonanţele Guvernului de reducere a cheltuielilor limitează destul de mult inclusiv aceste investiţii, municipalitatea a reuşit în acest an să închirieze noi elemente de lumini pentru diferite zone din oraş.

Montarea acestora a început zilele trecute, dar vor fi folosite şi elementele mai vechi care încă mai sunt în stare de funcţionare. E bine de ştiut că ultima achiziţie importantă de instalaţii de lumini a fost făcută acum aproape 15 ani, de-atunci fiind folosite aproximativ aceleaşi instalaţii în fiecare an. 

Deşi ne-am dori să fie împodobite cât mai multe străzi din oraş, este imposibil să fie montate instalaţii pe toate cele peste 200 de străzi, dar vom încerca să ajungem cu instalaţii de lumini în fiecare cartier.

Luminile de sărbători vor fi aprinse în primul weekend din decembrie, înaintea aprinderii primei lumânări de Advent, care va avea loc duminică, 3 decembrie, de la ora 19:30 în Piaţa Centrală.

Între timp, societatea Sepsi ReKreativ pregăteşte şi un nou sezon de patinaj. Astfel, patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi se va deschide publicului în primul weekend din decembrie, iar patinoarul în aer liber din faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean va putea fi folosit înainte de Crăciun.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe