ro
 
Miercuri, 17. Aprilie 2024.

Școala Gimnazială „Nicolae Colan” s-a extins cu o nouă clădire multifuncţională

27.10.2023

Noua clădire multifuncțională a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe va găzdui o sală de evenimente, un cabinet de psihologie, o sală de sport, un laborator de informatică, o sală de conferințe cu o capacitate de 130 de locuri, grupuri sanitare, vestiare, o zonă de bucătărie și o nouă bibliotecă școlară.

În urma lucrărilor începute iniţial pentru o sală de sport la cea mai mare şcoală mixtă din Sfântu Gheorghe, lucrări însă neterminate până acum, clădirea a fost extinsă cu instalații moderne care oferă spații comunitare de învățare și facilități sportive, iar antreprenorul a finalizat lucrările interioare și exterioare.

Toate spațiile din clădire sunt dotate cu echipamente moderne de economisire a energiei, un nou sistem de încălzire și o nouă rețea electrică, ferestre și uși noi, izolație termică și becuri economice în sălile de clasă. În toate părțile clădirii au fost instalate detectoare de fum și sisteme de ventilație.

Mobilierul și grilele de ventilație vor sosi în curând, după care clădirea va putea fi inaugurată. Noua parte a clădirii va fi folosită de cei aproape 800 de copii și profesori care frecventează școala. 

Lucrările au fost finanțate de Uniunea Europeană, pentru care Primăria Sfântu Gheorghe a câştigat o sumă totală de aproape 6 milioane de lei.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.