ro
 
Luni, 02. Octombrie 2023.

Programul „Iniţiere în sport” continuă și în acest an școlar

13.09.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Asociația Sportivă Pinguinii Regali continuă din luna octombrie programul „Iniţiere în sport”, având ca scop inițierea elevilor din grupele mari de grădiniţă și din clasele primare din toate școlile din oraș. Cursurile vor avea loc o dată pe săptămână, pe parcursul anului școlar, la Arena Sepsi și la bazinul de înot al orașului.

Deoarece programul a avut un succes mai mare decât se aștepta la început și a continuat să genereze un mare entuziasm în rândul copiilor, municipalitatea continuă să sprijine inițiativa.

De la lansarea sa în 2017, programul a ajuns la toate grupurile țintă și, deși programul din Sfântu Gheorghe a fost pornit din iniţiativa Asociației Sportive Pinguinii Regali, nu este vorba doar de hochei. Programul le permite copiilor să învețe despre bazele unei mari varietăți de sporturi (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.), pentru ca peste câțiva ani să îl poată alege pe cel care le place cel mai mult.

Scopul programului nu este de a recruta copii pentru antrenamente, ci de a le prezenta bazele educației sportive într-un mod jucăuș, unde vor învăța coordonarea, echilibrul și postura corectă, astfel încât să poată să introducă sportul ca parte din viața lor pe termen lung.

Organizatorii vor asigura transportul copiilor tur/retur de la școală până la Arena Sepsi și la bazinul de înot. Acesta va include un serviciu regulat de autobuz de la grădinițe și școli, care va transporta 2-3 grupuri deodată, și un serviciu de așteptare pentru copii și însoțitorii lor la sosire, asigurat de membrii Asociației Pinguinii Regali.

Ca de obicei, copiii vor putea încerca diferite sporturi în diferite grupe: elevii din clasa a IV-a vor putea învăța să înoate la piscina „Román Vilmos”, copiii de grădiniță vor avea ocazia să participe la activități sportive la Arena Sepsi, iar apoi vor putea încerca hocheiul pe gheață la patinoarul acoperit. 

Programul implică șase grupe de vârstă și aproximativ 3.600 de copii, de la grădiniță până la clasa a patra.

Peste 1.200 de nominalizări au fost făcute în campania Best of Sepsi
28.09.2023

În primele două săptămâni ale perioadei de nominalizări pentru proiectul Best of Sepsi au fost primite peste 1.200 de propuneri în cele 9 categorii ale campaniei. Termenul limită pentru a transmite nominalizările este 5 octombrie.

În weekend are loc Târgul de Toamnă la Sfântu Gheorghe
27.09.2023

Târgul de Toamnă va avea loc între 29 septembrie și 1 octombrie în Piața Centrală, iar evenimentul va găzdui și Concursul Apicol „Nectaria”.

Încep lucrările de asfaltare finală pe străzile Ciucului şi Grigore Bălan
25.09.2023

Pe str. Stadionului au loc lucrări de frezare a asfaltului între străzile Vasile Goldiş şi Dózsa György

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Campanie de strângere de semnături pentru steagul municipiului Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Ne-am putea afirma drepturile dacă ne-am uni forțele