ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Primele autobuze electrice au ajuns la Sfântu Gheorghe

19.10.2023

Peste câteva săptămâni noile autobuze vor intra în circulație pe traseele din oraş

Pentru a moderniza sistemul de transport public urban, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a achiziționat 12 autobuze electrice ecologice, finanțate cu fonduri europene în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Primele trei autobuze au sosit miercuri la Sfântu Gheorghe, iar celelalte nouă vor fi livrate până la sfârșitul lunii noiembrie de către producătorul polonez. Autobuzele au ajuns la sediul companiei de transport public Multi-Trans din Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, unde au fost deja instalate temporar stațiile de încărcare și unde noile autobuze au fost alimentate cu energie.

Primele autobuze electrice vor fi puse în funcțiune în oraș în câteva săptămâni, după ce vor fi finalizate procedurile administrative (recepţie, înmatriculare, predare către compania de transport public).

„Pentru a reduce aglomerația din oraș, cel mai important ajutor pe care municipalitatea îl poate oferi este organizarea unui transport public civilizat și predictibil în oraș. Pe de o parte, achiziționarea noilor autobuze va crea condiții civilizate, cu servicii previzibile, sosiri punctuale și rute extinse. Decizia finală este însă în mâinile locuitorilor din Sfântu Gheorghe, fiecare poate decide cum vrea să se deplaseze, dar dacă nu folosim transportul în comun și mergem cu toții cu mașina, vom avea în continuare ambuteiaje în oraș”, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

O altă parte importantă a strategiei de modernizare a transportului public este construirea de noi stații de autobuz dotate cu afișaje de informare, WiFi și mai multe automate de vânzare a biletelor. De asemenea, biletele vor fi disponibile online și vor putea fi prezentate prin telefon.

Se preconizează că noul sistem de transport va fi pus în funcțiune până în primăvara anului viitor, odată cu sosirea flotei complete de autobuze electrice şi cu extinderea rutelor şi în zone ale oraşului unde momentan nu există.

De asemenea, la începutul acestui an Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un alt contract de finanțare prin PNRR, pentru achiziționarea a încă 12 autobuze electrice care vor deservi zona metropolitană Sepsi. 

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe