ro
 

Primarul Antal Árpád, apel la locuitori să completeze chestionarul de recensământ

10.05.2022

În Sfântu Gheorghe, peste 53% dintre locuitori au completat deja chestionarele online, termenul limită fiind 15 mai.

Au mai rămas doar câteva zile până pe 15 mai, data limită până la care locuitorii pot completa online chestionarele din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor.

Într-o conferinţă de presă, primarul Antal Árpád a făcut un nou apel la locuitorii din Sfântu Gheorghe să profite de această oportunitate şi să ceară ajutor la punctele de recenzare asistată amenajate în aproape toate zonele din oraş.

Până luni, 9 mai, în Sfântu Gheorghe au fost completate 27.184 formulare, însă aproape 3.000 dintre acestea au fost nevalidate de către INS, conţinând diverse erori de completare.

Având în vedere acest lucru, persoanele care au completat deja chestionarele sunt sfătuite să verifice pe recensamantromania.ro dacă chestionarul lor a fost sau nu validat, asta în cazul în care au trecut minim 7 zile de la completare. În cazul în care chestionarul nu a fost validat, persoanele respective trebuie să completeze din nou formularul online.

Trebuie menţionat faptul că formulare nevalidate apar mai ales în rândul celor care le-au completat acasă, pentru că la punctele de asistenţă procentajul de validare este de 100%, iar e-mailul de confirmare nu înseamnă validarea chestionarului.

„Din acest motiv, rugămintea mea este ca oamenii care au completat acasă să verifice dacă a fost sau nu validat chestionarul. Dacă ajung la concluzia că nu a fost validat, să meargă la aceste puncte de asistenţă unde pot cere ajutor. Nu în ultimul rând fac un apel la cei care încă n-au completat chestionarul online să facă acest lucru până pe 15 mai, pentru că începând de luni se intră în următoarea fază în care nu se mai pot completa online aceste formulare”, a spus primarul Antal Árpád.

În Sfântu Gheorghe, peste 53% dintre locuitori au completat deja chestionarele online, procentul fiind peste media judeţului şi peste media naţională.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.