ro
 
Luni, 18. Octombrie 2021.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor

23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare.

Primarul Antal Árpád a făcut joi un apel către părinţii copiilor de grădiniţă sau ai elevilor din Sfântu Gheorghe să nu mai contribuie cu bani la cheltuielile curente din cadrul instituţiilor de învăţământ.

Primăria Sfântu Gheorghe a alocat fonduri în acest sens pentru fiecare instituţie de învăţământ din oraş, astfel că părinţii nu trebuie să mai plătească pentru acest tip de cheltuieli.

„De ani de zile încerc să dau semnale către instituţiile de învăţământ că nu este acceptabil faptul că se solicită bani de la părinţi pentru obiecte de igienă, respectiv obiecte care ţin de activitatea în clase. Anul acesta mi-am propus ca pe lângă milioanele de euro pe care le dăm instituţiilor de învăţământ, să le mai dăm nişte bani, dar cu o condiţie foarte strictă şi severă de a nu mai solicita bani de la părinţi”, a explicat primarul Antal Árpád.

Instituţiile de învăţământ vor primi câte 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare copil din clasele 0-IV, respectiv câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII.

„Dacă o educatoare are 20 de copii, atunci ştie că are 3.000 de lei, din care cumpără ce vrea pentru grupă, dar nu poate să ceară bani de la părinţi, nici pentru hârtie igienică, nici pentru cretă sau creioane sau alte lucruri de genul acesta. Rugămintea mea către părinţi este ca dacă mai există solicitare din partea instituţiilor de învăţământ pentru asemenea tipuri de cheltuieli, să mă anunţe”, a punctat primarul Antal Árpád.

În Sfântu Gheorghe învaţă în acest an şcolar 1.754 de copii de grădiniţă, 2.820 în clasele primare, 2.374 la gimnaziu şi 3.199 de elevi la liceu.

Primăria Sfântu Gheorghe reintroduce programările la birourile instituţiei
18.10.2021

Din 20 octombrie, accesul în sediul Primăriei se va putea face doar pe baza unei programări prealabile.

Voi cum vă deplasați?
14.10.2021

Sondaj privind obiceiurile de transport ale locuitorilor din Sfântu Gheorghe

Lucrări în desfăşurare pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe
14.10.2021

Mai multe lucrări de modernizare şi întreţinere au loc în această perioadă pe diferite străzi din Sfântu Gheorghe.

Căutăm voluntar pasionat de foto/video!
14.10.2021

Ne aflăm în căutarea unui tânăr voluntar pasionat de fotografie/videografie, care ar dori să își valorifice potențialul.

Luni, 18 octombrie, începe depunerea dosarelor pentru ajutoarele de încălzire la Sfântu Gheorghe
13.10.2021

Plafonul pentru acordarea ajutorului a fost mărit faţă de anii trecuţi