ro
 
Miercuri, 24. Aprilie 2024.

Primarul Antal Árpád: „Am respectat întocmai legea, aşa că vom relua procedura pentru aprobarea steagului Municipiului Sfântu Gheorghe”

22.02.2023

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, s-a declarat surprins de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a anulat miercuri hotărârea de Guvern prin care era aprobat steagul municipiului.

„Am respectat întocmai legea! Noi considerăm că steagul Municipiului nu este unul monoetnic, iar cei care au contestat steagul, au contestat de fapt stema oraşului, care a fost aprobată de Guvern încă din 2007 având inclusiv avizul Comisiei Naţionale de Heraldică. Vom relua procedura de aprobare pentru că Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu a fost anulată, ci doar Hotărârea de Guvern”, a declarat primarul Antal Árpád, care a mai spus că el și echipa de la Primărie "nu se vor da bătuți" și vor continua să lupte pentru dreptul de a avea steagul propriu.

Amintim că în condiţiile legii, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât modelul steagului aproape cu unanimitate de voturi, inclusiv cu votul unei părţi a consilierilor locali reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Instanţa de fond, cu depăşirea atribuţiilor sale, s-a pronunţat asupra caracterului reprezentativ al steagului, neluând în considerare faptul că singurul organ reprezentativ asupra problemelor de interes local este Consiliul Local.

„Considerăm că un steag al unei localităţi nu poate avea caracter etnic, nu poate fi reprezentativ pentru una sau alta dintre etnii, ci trebuie să fie reprezentativ pentru întreaga localitate, iar în acest context credem că nu există un simbol mai potrivit decât efigia Sfântului Gheorghe, sfânt care a dat numele localităţii şi este protectorul municipiului”, mai spune primarul Antal Árpád.

Decizia ÎCCJ este cu atât mai surprinzătoare cu cât în luna decembrie, într-o cauză similară privind steagul judeţului Covasna, instanţa a dat dreptate Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia, steagul rămânând oficial.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut