ro
 
Marți, 16. Aprilie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului

20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe se alătură și în acest an mișcării mondiale Ora Pământului, astfel că sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30 și 21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei.

Aşa cum se întâmplă din 2007 încoace, oameni, instituţii şi companii de pe tot globul vor stinge lumina şi se vor uni pentru a oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări, astfel că şi autorităţile locale din Sfântu Gheorghe fac un apel la locuitori să stingă luminile sâmbătă seara pentru o oră.

Ora Pământului (Earth Hour) are loc în fiecare an în ultima sâmbătă din luna martie, însă anul acesta evenimentul a fost devansat cu o săptămână datorită Paştelui catolic. În fiecare an, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră alăturându-se celui mai mare eveniment voluntar de mediu din istorie. 

Tema din acest an la nivel mondial este „Oferiți o oră pentru Pământ”, oamenii din toată lumea fiind încurajaţi să înceapă pur și simplu în viața de zi cu zi - schimbând modul în care privim mâncarea, fitnessul și starea de bine, activitățile în aer liber, creativitatea, divertismentul și durabilitatea, astfel încât să ne putem reconecta cu natura și să ne ajutăm planeta.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.