ro
 
Miercuri, 10. August 2022.

Primăria Sfântu Gheorghe pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni locuri de cazare gratuite

01.03.2022

În acelaşi timp, autorităţile locale centralizează toate locurile de cazare care pot fi puse la dispoziţia refugiaţilor de către persoane fizice sau juridice din oraş

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe vine în ajutorul cetăţenilor ucraineni forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi ţara din cauza războiului.

În acest sens, având în vedere situaţia specială creată de conflictul armat din Ucraina şi valul tot mai mare de refugiaţi care ajung în ţara noastră, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Mun. Sfântu Gheorghe a decis să creeze condiţiile pentru punerea la dispoziţia refugiaţilor a unui număr de 100 de locuri de cazare. În caz de nevoie, numărul locurilor de cazare poate fi suplimentat.

„Ucraina este cuprinsă de un război sângeros și brutal, care forțează civilii să fugă din zona de conflict. Vedem la știri refugiați care trec granița cu o singură valiză, fugind cu copiii în braţe. În această situație, singurele lucruri pe care le avem sunt umanitatea, compasiunea și ajutorul. Primăria dorește să ajute refugiații care ajung în orașul nostru sau doar tranzitează această zonă, cu hrană și adăpost. Suntem cu toții oameni și suntem egali în fața lui Dumnezeu. Să-i ajutăm împreună pe cei care fug de ororile războiului!”, a declarat primarul Antal Árpád.

De asemenea, numărul TelVerde al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe0800 800 767 – va sta non stop şi gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de îndrumare sau informaţii despre cazarea grupurilor de refugiaţi care ar putea ajunge în zona noastră.

Mai mult, autorităţile locale centralizează toate locurile de cazare care la nevoie pot fi puse la dispoziţia refugiaţilor de către persoane fizice sau juridice din oraş (pensiuni, case de oaspeţi, sau chiar locuinţe proprii). Astfel, cei care vor să se implice sunt rugaţi să trimită un e-mail la info@sepsi.ro până la data de 6 martie în care să precizeze câte locuri de cazare pot pune la dispoziţie, în ce condiţii (gratuit, contra-cost, la ce preţ etc.), adresa exactă şi datele de contact.

Împreună putem fi mai buni şi putem ajuta oamenii care sunt victime nevinovate ale unui război fără sens!

Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră

ParCult în luna august: concerte și proiecții de film în aer liber
04.08.2022

O serie de evenimente, concerte și proiecții de film în aer liber va avea loc și în luna august pe scena din Parcul Memorial '56, în cadrul ParCult.

Apel de propuneri pentru realizarea unei statui a lui Petőfi Sándor la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

La inițiativa Fundației pentru Presa Maghiară din judeţul Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează licitație pentru realizarea unei statui în mărime naturală a poetului Petőfi Sándor. 

Acţiune de dezinsecţie joi şi vineri la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

Operaţiunea va fi efectuată doar la sol, fiind folosite substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor